Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

El Photoshop el carrega el diable

Escrit per
Pere Vall
Publicitat

Terenci i els seus experiments
L’enyorat Terenci Moix va morir el 2 d’abril de 2003 sense veure realitzat el seu somni de sopar amb Leonardo DiCaprio al Winter Palace de Luxor. Per cert, ¿li hagués seguit agradant el DiCaprio de pel·lis posteriors al seu decés com ara ‘El renacido’ o ‘El lobo de Wall Street’? Sempre ens quedarem amb la incògnita. Però, en els últims anys de vida, l’escriptor va descobrir les delícies del Photoshop, que li va donar armes per fer mil i un experiments amb les fotos dels seus ídols, començant per una cosa tan simple com era posar color a les imatges en blanc i negre de, no sé, Yvonne de Carlo o John Derek.

Stop a la manipulació!
Del 2003 al 2017 han passat anys i panys, i el Photoshop s’ha democratitzat brutalment i ha caigut en mans de milions de desaprensius de tot el món que amenacen en canviar la història gràfica del cine. Com? Manipulant fotos de directors i estrelles, i fent passar per bones imatges que són una pura mentida. És el que es coneix per ‘fakes’.

Marilyn en molt males mans
Una de les principals víctimes d’aquesta pràctica ha estat Marilyn Monroe, de qui han començat a aparèixer muntatges fotogràfics impossibles, que enganyen o despisten. No als estudiosos com ara Víctor Fernández, però sí als aliens a la carrera de la protagonista de ‘Ningú no és perfecte’ o ‘Vides rebels’. Per exemple, a Internet és fàcil trobar-la fumant a un terrat al costat de James Dean (ella sí hi va ser; ell, no!) o en diverses instantànies agafadeta a JFK.



Un treball que és d’agrair
Hi ha un compte d’Instagram (@Lily80332) que té la noble i pacient tasca de desenmascarar uns ‘fakes’ cutres i espantosos sobre la Monroe que l’únic que provoquen és caos audiovisual, terrorisme històric i tones de lletjor.

Últimes notícies

    Publicitat