Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

El poder artístic de les xapes

Escrit per
Pau Roca
Publicitat

Cada any es consumeixen més de 5 bilions de xapes a tot l'estat. I la veritat és que n'hi ha de tants colors com ens podem imaginar. Sigui com sigui, es tracta d'una quantitat brutal de residus que l'artista Luigi Masecchia ha sabut aprofitar convertint les xapes en obres d'art. Ho ha fet a través de Tappost, una iniciativa liderada per l'artista italià que pretén fomentar la presa de consciència ambiental a través de la recollida de xapes metàl·liques d'ampolles i la seva transformació en obres d'art. Les més de 300 persones que han col·laborat en el projecte Tappost han aconseguit recollir més de 6 milions de xapes, que es diu ràpid. I hi han treballat fins a 12 entitats socials i escoles, entre elles l'Associació Proyecto Barcelona, impulsora de Tappost.

Proyecto Barcelona, que treballa des de 2011 amb l'objectiu de desenvolupar projectes culturals, artístics, formatius i d’educació en la sostenibilitat, portarà l'exposició a la Biennal de Nova York i també a tres exposicions més a Itàlia, ens explica la seva coordinadora Roberta Iacoletti. I ara, gràcies a ells i a l'ajuda d'entitats com l’Ajuntament de Barcelona, l'Obra Social “la Caixa” o la xarxa Barcelona Més Sostenible s'ha dut a terme l'exposició “81.203 xapes en mostra”. Serà el 27 de novembre vinent a partir de les 17 h al Palau Macaya, i en ella s'hi podran veure, a més de l'obra de Luigi Maseccia, el treball fet amb les xapes a les Escoles Pies de Balmes i Luz Casanova de Barcelona, Liceo Demócrito i IpsiaCattaneo d’Itàlia, i persones en situació d’atur amb la col·laboració de les entitats socials Adsis, Espai d’Inclusió i Formació Casc Antic, Estel Tàpia i Mescladís. 

“81.203 xapes en mostra” se situa dins de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus i tot i que "s'han creat més de 100 obres d'art amb les xapes recollides, a l'exposició es mostrara una selecció d'entre 20 i 30 obres. El màxim d'obres que càpiguen al Palau Macaya" aclara Roberta. L'entrada és gratuïta però si hi portes les teves xapes ajudaràs a propers projectes. Ens veiem allà per descobrir el poder artístic de les xapes!

Últimes notícies

    Publicitat