Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

El primer restaurant del món imprès en 3D... a Catalunya!

Escrit per
Pau Roca
Publicitat

Els que estigueu una mica despistats sobre què és això de les impressores 3D (he de reconèixer que jo no en sabia res fins fa pocs dies), haureu de saber que és un invent cridat a canviar les nostres vides en un futur no molt llunyà. Com tota impressora, és una màquina que pot fer rèpliques d'esbossos, però en aquest cas, en tres dimensions.

A partir de dissenys fets amb ordinador, es creen maquetes amb volum o peces reals sobre allò que s'hagi dissenyat. La pregunta és: sobre tot el que vulguem? Doncs gairebé es podria dir que sí: des de mobles a fundes per a mòbils, cascos per a motos, robots... i també aliments! Atenció al vídeo:

Però anem a pams. Fa uns mesos, a Londres, es va presentar el primer restaurant del món en què tot estava fet amb impressora 3D: cadires, taules, llums, ganivets, forquilles, culleres, plats, tasses... i sí, tot el sopar d'onze plats. Diuen que va ser la major experiència futurista gurmet del món. Doncs bé, ara, el projecte s'ha traslladat a Catalunya. Més concretament, el restaurant La Boscana de Lleida és on es presentarà, els pròxims dies 9, 10 i 11 de novembre, aquest modern i avançat projecte culinari.

Els clients que decideixin participar-hi (ep, no és econòmic el menú: 180 euros) seran rebuts "amb una copa de cava i una varietat d’entremesos impresos en 3D. A continuació, aniran a les nostres cadires i taula impreses en 3D, on junts s’endinsaran en menú d’onze plats, un viatge multi-sensorial a través del futur dels aliments", expliquen des de Food Ink.

Food Ink

Tal com diuen ells mateixos, Food Ink és alhora un concepte completament nou de restaurant i una marca de tecnologia dels aliments que ha estat creada per Antony Dobrzensky i Marcio Barradas. I ara, al restaurant La Boscana de Lleida (on hi treballen els xefs Joen Castanyé i Mateu Blanch) han decidit presentar aquest increïble projecte a uns pocs afortunats que gaudiran d'un moment històric: l'arribada del primer restaurant del món on tot és imprès en 3D.

Encara podeu comprar entrades per a un dels tres dies en què es durà a terme l'activitat. En tot cas, des de Food Ink asseguren que estan treballant per portar aquest format de restaurant a altres ciutats del món, que s'anunciaran en breu. Creuem dits perquè Barcelona sigui la següent!

Food Ink

Últimes notícies

    Publicitat