Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Antònia Font
©Iván MorenoJoan Miquel Oliver

El pròxim disc de Joan Miquel Oliver es dirà 'Atlantis'

Escrit per
Marta Salicrú
Publicitat

Joan Miquel Oliver va premiar ahir els assistents a l'entrevista-concert que va protagonitzar dijous a l'Auditori de Sant Martí amb una notícia exclusiva i una cançó inèdita. "Caldrà agrair a aquesta gent tan simpàtica que hagin vingut, no?", va dir l'excompositor i guitarrista d'Antònia Font en la segona cita del cicle Himnes generacionals.

Oliver va revelar que ja té gairebé llestes les cançons que formaran part del seu pròxim àlbum, el tercer en solitari i el segon des de la separació dels grup pop mallorquí, que té previst que es publiqui a principis del 2017.

Per al disseny gràfic del disc tornarà a comptar amb Albert Pinya, autor de l'art de 'Pegasus' (2015), el seu anterior treball. Oliver va explicar que l'artista de Palma, Premi a la Millor Obra d’un Artista Jove a ARCO 2014, ha estat decisiu a l'hora de definir el seu pròxim projecte. Oliver va demanar-li que la seva següent col•laboració s'allunyés de la primera, però Pinya li va suggerir que també seria interessant apostar per "mantenir una línia".

El resultat és que el proper treball de l'ex-Antònia Font serà la segona entrega d'una trilogia, començada per 'Pegasus' i amb la participació de Pinya. La segona entrega, la que veurà la llum l'any que ve, es dirà 'Atlantis' i tindrà com a fil conductor les relacions entre les persones, i la tercera, estarà centrada en l'individu. 'Pegasus' expressaria la relació amb l'entorn, aquesta Mallorca que, a través del filtre d'Oliver, s'ha convertit en un paisatge literari.

L'entrevista-concert, la segona del cicle Himnes generacionals de l'Auditori de Sant Martí, comissariat per l'Andreu Gomila i per servidora, que ens vam encarregar de conduir la conversa, va acabar, a petició de l'Andreu, amb una cançó inèdita del que serà el pròxim àlbum. Després de fer una mica en ronso (“És que encara no me'n sé cap”, va mentir) ens va regalar un tema nou de trinca que va fer riure i va fer venir moltes ganes de viatjar a 'Atlantis'.

Després d'Oliver i de Roger Mas, que el va estrenar el 30 de gener, el pròxim a passar per aquest cicle inspirat en el llibre 'Putos himnes generacionals' (Empúries, 2015), serà Joan Colomo, que acaba de publicar 'Sistema'.

Últimes notícies

    Publicitat