Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

El Saló del Manga recorda el bombardeig d'Hiroshima i Nagasaki

Escrit per
Marta Salicrú
Publicitat

El 6 d'agost del 1945 el bombarder nord-americà B-29 Enola Gay va llançar una bomba atòmica sobre Hiroshima, la primera que impactava sobre un nucli habitat. Tres dies més tard, el B-29 Bock's Car llançava un segon artefacte nuclear sobre Nagasaki. Els dos atacs atòmics van devastar aquestes ciutats japoneses: van causar 250.000 morts i les conseqüències dels efectes de la radiació nuclear durarien dècades.

Després dels bombardejos, Japó capitulava davant els aliats, un desenllaç per a la Segona Guerra Mundial que, segons defensa el Museu del Memorial de la Pau de Hiroshima, amb documents que donen suport a aquesta tesi, s'hagués produït igualment sense necessitat de la bomba H. Els atacs nuclears haurien servit per justificar davant dels ciutadans nord-americans la gran inversió que el seu govern havia fet en la recerca i el desenvolupament d'una bomba pensada inicialment per atacar a Alemanya i acabar amb la guerra, que va arribar tard per a aquest propòsit i es va llançar igualment.

El XXI Saló del Manga de Barcelona, que se celebrarà del 29 d'octubre a l'1 de novembre a Fira Barcelona Montjuïc, commemorarà el 70 aniversari dels bombardejos atòmics sobre Hiroshima i Nagasaki, amb l'exposició 'Mangas nuclears'. La mostra exhibirà obres claus del còmic nipó sobre l'atac nuclear de 1945, com el manga 'Pies descalzos, una historia de Hiroshima', de Keiji Nakazawa (Random House), supervivent del bombardeig d'Hiroshima, i 'Infierno' (Edicions La Cúpula), de Yoshihiro Tatsumi, el mestre del gekiga, el manga per a adults. L'exposició també abundarà en la cultura postnuclear del Japó, pel·lícules, mangas o animes que mostren els perills de l'energia nuclear i els conflictes armats en general, amb exemples com el monstre Godzilla o mangas com 'Akira'.

El Saló comptarà amb la participació d'un 'hibakusha', un supervivent de l'atac nuclear a Hiroshima, que compartirà la seva experiència, i amb la col·laboració del museu del Memorial de la Pau de Hiroshima, situat a pocs metres de l'hipocentre d'on va impactar la bomba.

Últimes notícies

    Publicitat