Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

El veïnat del Fort Pienc salva parcialment la seva pediatria

Escrit per
Escala B
Publicitat

Més de 3.000 nens amb les portes del CAP tancades. És el barri del Fort Pienc: el 13 de juliol es va tancar definitivament el servei de pediatria públic de la zona. Les conseqüències havien de ser la reubicació de les famílies al CAP de Pare Claret, a una distància considerable del barri.

Això, però, no ha acabat passant. Des d’abans del tancament del servei de pediatria, famílies i agents del barri van començar a organitzar-se per reivindicar el dret a una pediatria de proximitat. Després de tot un estiu fent arribar informació al veïnat, el 21 de setembre es van reunir amb el Consorci Sanitari i van arribar a uns acords que van satisfer a ambdues parts.

Un dels compromisos és la construcció d’un CAP nou al barri. Durant el temps que duri la construcció, els infants seran atesos als centres més pròxims amb la capacitat de mantenir el o la pediatra. Una altra de les victòries de les quals l’Assemblea per la Pediatria al Fort Pienc se sent més orgullosa és la de ser reconeguts com a espai d’interlocució del barri i el compromís de ser part del seguiment del projecte del nou CAP.

Els acords aconseguits no són les apostes inicials de la plataforma veïnal, però, que d’entrada demanava que el mateix CAP que es tancava es quedés al barri. Un dels motius per els quals el centre va deixar de funcionar era l'increment de preu del lloguer del local per part de La Caixa, l’entitat propietària de l’immoble. La plataforma reivindicava que La Caixa mantingués el lloguer per tal de que el CAP seguís en funcionament.  

Tot i així, la plataforma veïnal ha qualificat els acords de victòria. Les mobilitzacions al llarg de tot l'estiu i la feina feta d'informar les famílies del barri ha acabat donant els seus fruits.  

Últimes notícies

    Publicitat