Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

El viatge cap a la veritat

Escrit per
Pere Vall
Publicitat

Dues paraules, dos conceptes
Per poc que hàgiu fet, llegit o escoltat entrevistes a actors o directors, haureu notat que, darrerament, hi ha dues paraules que es repeteixen més que d'altres. Te les trobes arreu, i les sents aquí i allà en discursos d'agraïment, en presentacions de pel·lícules i en rodatges. No fa gaire, me les vaig trobar en el rodatge del drama de Ramón Salazar 'La enfermedad del domingo' a l'antic hotel Ritz, ara conegut com a Palace. I més aviat són dos conceptes, dues maneres de definir processos de treball col·lectius o individuals. Vinga, es tracta de 'viatge' i de 'veritat'.

El camí té un nom
En el món del cine, el 'viatge' és el resum de la preproducció, el rodatge i l'estrena d'un film. És clar que també val per les tres fases per separat. És una forma poètica d'agrupar accions i decisions diverses i complementàries: algunes són artístiques, d'altres, econòmiques. Exemple fictici (o no): surt Anna Castillo a agrair el premi Goya per la seva esplèndida feina d'actriu a 'El olivo'... i parla amb afecte dels seus companys "de viatge".

Fugir de la mentida
La 'veritat' és la fita de tots els actors i les actrius. Perquè molt més important que aprendre's 100 pàgines de guió és assolir la veritat, banyar-te en ella i transmetre-la a l'espectador. Regalimar, supurar, suar veritat és un objectiu i un regal. Un plus que beneficia i garanteix la versemblança del personatge.

No me'n puc escapar...
La setmana vinent seguiré estrenyent els meus vincles amb la faràndula, i què us hi jugueu que, en el transcurs de les nostres converses, em deixaran anar això del 'viatge' i, al cap d'una estona, això de la 'veritat'. Ho diran amb intencions d'originalitat. I jo, tan 'panxo', com si fos la primera vegada que ho escoltés. Perquè m'estimo els còmics i els titellaires més del que m'estimo a mi mateix.

Últimes notícies

    Publicitat