Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Els 4 reptes de Colau

Escrit per
Pau Roca
Publicitat

Els 4 reptes de Colau Ada Colau/Barcelona en Comú han guanyat les eleccions. En un moment greu de crisi institucional, el triomf de Colau ha suposat un punt i a part en el procés regenerador democràtic que sembla viure tot l’Estat. La vella tradició de fer política des dels partits polítics s’ha acabat i Colau encapçala una nova fornada de referents que han nascut dels moviments socials, fora de la política institucional i tradicional de tota la vida. Ara bé, Colau té molts reptes i aquí en tens els 4 més importants, ara per ara. Honestedat i valor, alcaldessa.

1.- “Fer fora la màfia”, va dir Colau fa quatre mesos. El ciutadà s’ha fartat de veure el poc suport rebut per les institucions públiques en la lluita contra la corrupció i ha decidit fer un pas endavant. La creació de l’Oficina Municipal Anticorrupció (amb denunciants anònims) és una de les propostes més engrescadores i valentes del programa de Barcelona en Comú per lluitar contra el tràfic d’influències, la prevaricació, l’apropiació indeguda o les subvencions fraudulentes a Barcelona.

2.- Com no podia ser d’una altra manera, Barcelona en Comú ha heretat propostes de la PAH per posar fi a la dramàtica situació de moltes famílies desnonades o amb greus problemes per fer front a pagaments relacionats amb l'habitatge. Impulsar la cessió de pisos buits dels bancs, fomentar el lloguer social o les cooperatives d'habitatge són algunes de les propostes immediates que Colau vol dur a terme.

3.- “Una ciutadania amb els drets bàsics reconeguts". La crisi, la desigualtat econòmica i molt probablement la gestió política heretada ha fet de Barcelona un niu de ciutadans de primera i de segona. Garantir els drets socials bàsics dels barcelonins ha de ser objectiu prioritari per Colau, que va prometre reobrir els menjadors de secundària, gastar 100 milions d’euros per l’accés a l'habitatge, l’alimentació, els serveis bàsics i una renda municipal complementària.

4.- Colau ha jugat a desviar l’atenció amb l’innegable debat sobiranista que hi ha al carrer. Els seus adversaris l’han titllat de poc clara i de no pronunciar-se amb fermesa sobre el tema. Ara ho haurà de fer. Colau està oberta a pactar tant amb el PSC com amb ERC. Quan ho faci es descobriran les veritables intencions de Barcelona en Comú respecte al paper que ha de tenir Catalunya dins d'Espanya. Ada ja no pot mirar cap a un altre lloc.

Aquests són quatre reptes que Ada Colau té per endavant per liderar la recuperació democràtica i reconstruir Barcelona cap a un model més just i socialment més equitatiu. En tot cas, assumptes com trencar amb el lobby de l’actual model energètic, la seguretat ciutadana, el sistema de tarifes del transport públic o el turisme massiu a Barcelona són alguns dels altres reptes de Barcelona en Comú. Sort!

Últimes notícies

    Publicitat