Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Els 5 herois de la setmana

Escrit per
Andreu Gomila
Publicitat

Hi ha molta tela a Barcelona, aquesta setmana. Gent jove que fa el gran salt, herois que no sabíem que existien, nois i noies que fan un examen... Aquestes són les cinc 'entitats' de les quals en sentireu a parlar (o ja n'heu sentit a parlar molt).

1. Ata Kak. Li diuen el 'Sugar man' ghanès, ja que fa com 40 anys que va enregistrar un disc que havia de canviar la música africana, i gairebé ningú no li va fer cas... Fins que el blogaire nord-americà Brian Shimkowitz, autor d'Awesome Tapes From Africa, li va fer una trucada. Ara és al nostre top 11 del Sónar. I, realment, no podem deixar d'escoltar 'Obaa Sima'. Proveu-ho!

2. Marc Artigau. Té 31 anys i és a punt d'estrenar a la Biblioteca de Catalunya 'Caïm i Abel', una història bíblica amb una tanca pel mig. No feu cas als que diuen que és un 'Incendis' a la catalana. Res a veure. No hi he vist ni una engruna de la cosa sensacionalista de Wajdi Mouawad, ni res d'èpica hel·lènica. Això sí, aquí tenim una gran història que ens posa davant del mirall, que ens planteja fins a quin punt la violència que hem desplegat se'ns torna en contra.

3. Clara Janés. L'escriptora catalana, filla del mític editor Josep Janés, és des d'ahir membre de la Real Academia de la Lengua. És la desena dona que ingressa en la institució lingüística espanyola en 300 anys i la setena de l'actual junta. Poca broma, doncs. Ocupa l'escó de l'U majúscula i es va estrenar diumenge amb un discurs sobre 'El cantar de los cantares'.

4. Els nois i les noies que fan la sele. Aquest dimarts, dimecres i dijous, els alumnes de 2n de batxillerat s'enfronten a l'avorrida Prova d'Accés a la Universitat (PAU), que els donarà una nota que els permetrà estudiar una cosa o una altra. Podria ser l'última, ja que la Ley Orgánica para la Mejora de la Calidad Educativa (Lomce) així ho fixa, tot substuint-la per una revàlida (sona franquista) a final del batxillerat i la possibilitat que cada universitat faci una prova d'accés, a l'americana. El govern català ja ha dit que l'any que ve, aquí hi haurà selectivitat! Ens ho creiem?

5. Les amigues de l'Àgata. La pel·li dirigida per Laia Alabart, Alba Cros, Laura Rius i Marta Verheyen ha aixecat passions. I no és per menys, ja que es tracta d'una òpera prima molt ben parida que retrata el final de l'adolescència i l'entrada a l'edat adulta. Encara no l'heu vista?

Últimes notícies

    Publicitat