Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Els Cinemes Méliès celebren 20 anys amb entrades a 3 euros

Escrit per
Pau Roca
Publicitat

El pròxim 20 de desembre, un dels cinemes més carismàtics de casa nostra, el Méliès, farà 20 anys. 20 anys de que va obrir les portes, l'any 1996, per convertir-se en un reducte del millor cinema d'autor, europeu i clàssic a Barcelona. Carles Balagué en va ser el fundador, nom important de la cultura catalana. Balagué és advocat, productor, guionista, director de cinema i crític. Ha dirigit un bon nombre de curtmetratges i nou llargmetratges. De fet, el seu documental 'La Casita Blanca, la ciutat oculta' va guanyar el premi Ciutat de Barcelona i ara, després de vint anys al capdavant del Méliès, reconeix que "s'ha perdut la curiositat per qualsevol pel·lícula que suposi una raresa dins del seu gènere".

Al Méliès s'han vist obres dels grans mestres del cel·luloide com ara Billy Wilder, Joseph L. Mankiewicz, Alfred Hitchcock, François Truffaut, Éric Rohmer i Federico Fellini entre molts altres, però Balagué està convençut que "el cinema europeu existeix en la mesura de l'interès per un determinat títol, tot i que el desconeixement de nous autors és total i absolut. Vivim en un desert del qual per sorpresa emergeix de tant en tant alguna pel·lícula; via festival o la curiositat cinèfila que és una espècie en vies d'extinció". Un rara avis que tot i ser minoritària i difícil d'acontentar, no ha deixat de donar suport al Méliès, tot i els entrebancs fruits de la crisi, el pas de l'analògic al digital i els canvis de paradigma i gustos del públic.

A més, la mala sort ha anat colpejant el Méliès durant la seva història, que ha resistit a força d'esforç i tenacitat. "Hem suportat un incendi que va destruir la cabina. Mesos abans havíem sofert una inundació per desídia de la finca i, l'última, va ser la caiguda del sostre de la sala 2, per descuit del pati de la casa. Però com diu la cançó, vint anys no són res, i seguim al peu del canó", afirma orgullós Balagué.

Per celebrar aquests vint anys d'història, del 19 al 25 de desembre les entrades es cobraran a 3 euros i es repartiran regals als espectadors. Un obsequi pels qui d'una manera o altra han fet que el Méliès segueixi sent un referent del cinema a Barcelona.

Últimes notícies

    Publicitat