Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Els clubs de la teva vida

Escrit per
Pau Roca
Publicitat

Tot va començar amb un aniversari. El dissenyador Pablo Benito (artísticament PeBe) volia fer-li un regal a la seva mare i va decidir il·lustrar el club valencià Barraca, el primer de 'La Ruta' que la senyora Benito va trepitjar. No sabem si li va agradar el regal o no, però sí que sabem el que ve després: l'artista català -de només 27 anys- va decidir crear una sèrie d'il·lustracions dels clubs de ball més representatius de Londres, Nova York, Berlín...i de Barcelona. Real Clubs, que és com es diu la sèrie, mostra les façanes dels temples de la música de ball que ara són referents culturals i patrimoni dels 'clubbers' de tot el món. Parlem del mític Paradise Garage de Nova York (on la música disco i la cultura gay van esclatar de la mà del gurú-dj Larry Levan), el Fabric de Londres, el transgressor Berghain de Berlín o el recentment desaparegut Trouw d'Àmsterdam. 

Paradise Garage:

Paradise Garage

©Paradise Garage

 

Però com no podia ser d'una altre manera, la terra tira, i molt, i Benito va decidir il·lustrar els clubs de Barcelona que més li han marcat (a ell i a tots nosaltres, no ens enganyem) i que són també referents culturals a casa nostra. Parlem de la Sala Apolo, el Moog, Razzmatazz, la Sala Cibeles o la mítica La Paloma. Il·lustracions que fan que a un se li escapi la llagrimeta recordant les moltes sessions, anècdotes, historietes i nits en vela viscudes entre aquestes parets.

Sala Apolo:

©Sala Apolo

 

Moog Club:

 

©Moog Club

Razzmatazz:

©Razzmatazz

 

La Paloma:

©La Paloma

Sala Cibeles:

©Cibeles

Tot i que hem volgut destacar la sèrie Real Clubs de PeBe, l'artista també ha il·lustrat les façanes d'edificis amb el 100% d'ADN barceloní com l'Arts de Santa Mònica, La Virreina, l'Estació de França, el MACBA o el Liceu, entre d'altres.

Liceu:

©Liceu

Si vols veure tot el catàleg de PeBe pots entrar a la seva web, però et recomanem que durant la setmana del Sónar (del 18 al 21 de juny) et passis per Background Store & Gallery al carrer Joaquim Costa i vegis amb els teus propis ulls l'exposició de PeBe al complet. Segur que t'emociones al veure els clubs de la teva vida.

Últimes notícies

    Publicitat