Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Els creuers musicals, una alternativa rock a les teves vacances

Escrit per
Jordi Garrigós
Publicitat

Potser no n'heu tingut prou amb les desenes de festivals musicals que es fan per tot el territori durant el mes de juliol. Felicitats, la vostra energia és infinita, però la terra no està preparada per la vostra frenètica activitat, així que caldrà buscar-vos alternatives per seguir de festa tot l'estiu. No us preocupeu, n'hem trobat una de ben recomanable. Això sí, necessiteu complir tres premisses indispensables: Us ha d'agradar viatjar, no heu de ser propensos al mareig i i haurieu de saber nadar. Són els creuers del rock i n'hi ha per tots els gustos. Agafeu el banyador, compreu una brúixola i empastifeu-vos de crema solar, el vaixell està preparat per a llevar l'ancora.

1- El creuer del punk: Warped tour en banyador
El Warped Tour és l'històric festival de música hard-core, punk i ska nord-americà. Creat l'any 1994 per l'skater Kevin Lyman i apadrinat poc després per Vans, el Warped, un festival itinerant amb parades per Nord-amèrica i Europa, ha estat lloc d'encontre per grups clàssics com NOFX, Lagwagon, The Offspring, Blink 182 o Bad Religion. Si el que et va és la música interpretada a 200 revolucions, els cabells de colors i les taules d'skateboard , aquest és el teu creuer, perquè també té la seva versió aquàtica, el Warped rewind at sea. Surts de New Orleans el 28 d'octubre i et deixen a Cozumel tres dies després. Entremig has gaudit dels concerts d'un bon grapat de bandes (Face to Face, Simple Plan, Good Charlotte, Less than Jake), a banda de viure 'l'emo-night' on es promet un karaoke de cançons punk-pop. El pla és meravellós, però compte amb el que preneu, no sigui cas que l'eufòria us porti a acabar amb tres pírcings de més al cos.


2- Vacances molt 'jevys': Pinta't la cara amb els Kiss
D'acord, Kiss no és grup de més rabiosa actualitat que hi hauria al panorama musical, però això no impedeix que segueixin sent profundament divertits. Tot en aquest grup sembla una paròdia del rock teatral: les tones de maquillatge, la creació de personatges, l'escenografia... una carrera de més de 40 anys al servei de l'espectacle més grandiloqüent que també es transporta al mar. Ja són set les edicions del Kiss Kruise, que com el Warped Tour, també va de New Orleans a Cozumel, entre 5 i el 10 de novembre. El line-up del festival no és molt encoratjador (sobretot grups d'homenatge, dels Beatles, de Led Zeppelin...) però tenen com a cirereta del pastís un concert amb els Kiss. Compte amb l'afilada llegua de Gene Simmons, sempre és perillosa, i més a alta mar.


3- De viatge amb els vuitanta: El barco ochentero t'espera.
Per gaudir d'aquest creuer necessiteu tenir certa tolerància a la caspa, perquè en trobareu tones i tones si decidiu que aquest és el millor pla on passar les vacances. Us presentem el Barco ochentero, una embarcació on no s'estan per ximpleries: velles glòries que fa tres dècades van ser grups d'èxit (La Unión, Seguridad Social) amb d'altres que amb prou feines passen de one-hit-wonder (Tennessee, Melon Diesel) fent concerts a un vaixell ple de persones d'entre 45 i 55 anys disposades a donar-ho absolutament tot. Un prova de resistència lisèrgica i psicodèlica que surt de Barcelona i passa per Marsella, Savona, Roma, Palerm i Palma de Mallorca. 8 dies de tripi nostàlgic, Varon Dandy, Impulso i calentor global. Segurament, la millor idea de la història.



4- White trash en banyador: A Alabama també hi ha mar.
L'espectacle devia ser dantesc, i per això ens encanta encara més. Centenars de 'quillos' del sud dels Estats Units ebris i mig-nuus durant una setmana al bell mig del mar i movent les seves cabelleres al ritme de 'Sweet home alabama'. Si hi ha un paradís, deu ser semblant a aquest. Per desgràcia, els Lynyrd Skynyrd fa uns anyets que van deixar de fer el seu creuer particular, Simple Man Cruise. Sortien de Miami i anaven fins a una illa privada per un total de cinc dies on el plat estrella era un concert de la mítica banda de Jacksonville. Un creuer amb infinits litres de cerveses, banderes confederades i vots republicans. Si us plau, que tornin!


5- Indies a babord: 'Buddy Holly' al mig de l'oceà
Els indies també tenien el seu creuer, estava fet a imatge del nerd més talentós del món del pop: Rivers Cuomo, líder de Weezer. El line-up era d'autèntic luxe, i és que durant els tres anys que va celebrar-se el festival aquàtic, van passar-hi bandes com Dinosaur Jr, Cat Power, Sebadoh o Guided by Voices. A més, l'any 2014, i coincidint amb l'aniversari del 'Blue album', el disc més celebrat de la banda de Los Angeles, els Weezer van interpretar íntegres tant aquest com el seu segon disc, 'Pinkerton', dues obres magnes de l'indie rock dels anys 90. Malgrat el gran èxit que van tenir en totes les edicions, el Weezer Cruise, que anava de Miami fins al golf de Mèxic, va deixar de fer-se fa dos anys.

Guardar

Guardar

Guardar

Guardar

Últimes notícies

    Publicitat