Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Els cromos de la Miró

Escrit per
Eugènia Sendra
Publicitat

No recordo haver acabat ni una de les col·leccions de cromos que vaig començar a la infància, i potser només vaig trepitjar una vegada la zona d'intercanvi de Sant Antoni... Els àlbums de dinosaures, futbolistes i sèries manga els donava per completats amb tot de requadres buits, un símptoma de poca paciència i d'interès per la temàtica. Però la iniciativa que s'ha tret de la màniga la Fundació Joan Miró per celebrar i anunciar que estrenen col·lecció em reconcilia amb l'univers del cromo.

La sorpresa arriba amb forma de sobre dins del Time Out d'aquesta setmana. Estripem la llengüeta amb reverència i nervis i dins trobem tres 'enganxines': en total circulen 24 reproduccions d'obres de Joan Miró, des del 'Tapís de la Fundació' (1979) fins a la pintura 'Mont-roig, l'església i el poble' (1919) , 'Maig 1968' (1968-73) o 'Dona' (1974). Són miniatures que corresponen als àmbits temàtics d'ordenació de la col·lecció ('Terra'; 'Més enllà de la pintura'; 'Violència, evasió...'), tal com descobrim al web Àlbum Miró. Dins del sobre també trobem un comodí, el cromo blanc que val per l'àlbum, que es podrà aconseguir al museu a partir del 9 d'abril, i la llista de punts on fer-se amb els sobres rojos decorats amb el perfil de l'arquitectura de Josep Lluís Sert. Els trobareu a Plom Gallery, Montana Colors, Ifil, les llibreries LAIE, les biblioteques de Barcelona i la Fundació Miró, entre d'altres.

Val, i què passa si tenim repetit tres vegades el cromo 'Paisatge'? Podeu fer cap a l'intercanvi que han organitzat el 17 d'abril al migdia, a la Fàbrica Moritz, o fer una crida a través de les xarxes socials. Potser mai havia estat tan senzill completar un àlbum... a veure.

Últimes notícies

    Publicitat