Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Els fans de Star Wars NO són intocables

Escrit per
Òscar Broc
Publicitat

Sóc fan de Star Wars. Moltíssim. M’acabo de comprar una espasa làser Power FX per a adults que m’ha costat una pasta i la mirada de desaprovació de la meva mare. Guardo les galetes en un cap de ceràmica de Darth Vader. No sóc sospitós, d’acord? Vaig tenir totes les joguines, he vist la trilogia original milions de cops, estic comprant els còmics encara que siguin una merda i, com a bon seguidor, m’agradaria veure Jar Jar Binks tancat en un microones a plena potència.

Ara bé, ser fan de Star Wars no m’impedeix veure una realitat injusta: en línies generals, els seguidors d’aquest univers tenim una immunitat diplomàtica que la resta de la comunitat friqui no gaudeix; una sensibilitat a flor de pell contra crítiques i paròdies que ens fa especialets.

Et pots riure fins que et caigui la mandíbula de les concentracions de zombis de Sitges o de les disfresses de Sailor Moon de les otakus, però si ridiculitzes un seguidor de Star Wars que va vestit com un stromtrooper a comprar els brioixos hauràs begut oli. Amb Star Wars no es juga, foraster. Potser es deu al poder de la força, a les ínfules místiques de la saga, a les ensaïmades intergalàctiques de Leia, jo què sé; la realitat és que si et rius d’un seguidor, tindràs a tota la màfia de fans a sobre, clavant-te les seves mostres d’indignació com si fossin espases làser, intentat escanyar-te sense mans com Darth Vader.  

La Guerra de les Galàxies em va canviar la vida i encara avui em fascina la seva mitologia, però cada cop em costa més pair el sentiment de superioritat dels seus seguidors, com si la seva passió fos molt més respectable i profunda que la dels altres friquis de l’univers. A mi em passa, ho confesso. Veig als trekkies com ciutadans de segona, quan el fons, és tan ridícul i meravellós un notari disfressat d’Spock com un senyor de mitjana edat disfressat de Chewbacca. De totes maneres, amb l’estrena de El Despertar de la Força, el nucli dur de radicals de Star Wars ens sentirem més legitimitats que mai. De fet, en aquests moments, fer algun comentari fora de lloc o alguna broma políticament incorrecte sobre la família Star Wars és tan perillós que et pot costar setmanes de persecució i exigències de disculpes. I si no, t’enviarem a Boba Fett a casa.

El cert és que si l’allau de promocions, anuncis, spots i tràilers virals que ens hem hagut d’empassar els darrers 50 dies hagués estat dedicada a Els Jocs de la Fam, Star Trek o Els Guardians de la Galàxia, les xarxes socials haurien estat cruentes, inclements, ultraviolentes. Però amb Star Wars no. Alguna cosa ha impedit la gent fer-ne sang amb la mateixa ferocitat que empra contra el cosplayer o el fanàtic de Joc de Trons. Per què? Cada cop estic més convençut que hi ha fans de Star Wars que vivim, literalment, a una galàxia molt llunyana. Massa i tot.

Últimes notícies

    Publicitat