Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Els hotels més singulars de Catalunya

Cabanes als arbres, caravanes vintages, barraques de pedra... 9 propostes d'allotjaments singulars per a una escapada o vacances originals

Clara Martorell
Escrit per
Clara Martorell
Publicitat

Triar hotel pot resultar molt senzill si el que es busca és un allotjament a preu acceptable, decoració correcta i una bona localització. A Catalunya hi ha molts hotels que satisfaran els clients més conformistes, però, alerta, perquè també en tenim alguns dels més singulars de l'Estat. Cubs de vidre al mig de la muntanya, cabanes als arbres, habitacions al circ, palauets medievals... Si dormiu en una habitació d'hotel comú a Catalunya, és perquè voleu! Aquí us presentem els hotels més originals per passar una experiència inoblidable.

1. Les Cols

Us imagineu dormir en un pavelló envidriat enmig de la natura, envoltat d'arbres, aigua i vegetació? Sòl i parets de vidre, la llum penetrant de manera natural i molta calma és el que trobareu a l'hotel Les Cols, molt a prop de la reserva volcànica de la Garrotxa, a Olot. A més, el restaurant de l'hotel té dues estrelles Michelin, per si us voleu donar un caprici. Preu: Des de 375 € la nit

Les Cols

©Booking.com

2. Mil Estrelles

Si vols passar una nit sota el cel estrellat, aquest és el teu allotjament ideal! Mil Estrelles és un hotel situat a Cornellà del Terri, Girona, que ofereix unes habitacions molt peculiars: bombolles. Al mig de la natura podrem gaudir de diverses habitacions bombolla (al bosc, al jardí, dúplex…) completament transparents que ens ofereixen una visió de 360 graus del nostre voltant. A més també ofereixen serveis extres per fer més completa l’experiència com massatges o el que ells anomenen ‘Tertúlies astronòmiques’, xerrades amb un astrònom professional i observacions amb telescopi. Preu: Des de 160 € la nit (temporada baixa, parella amb esmorzar inclòs)

  

Mil Estrelles
Mil EstrellesMil Estrelles

3. Cabanes als arbres

Si sempre heu volgut dormir en contacte directe amb la natura i entre el fullatge dels arbres, aquest és el vostre hotel. Tindreu una sensació d'intimitat i llibertat única en un bosc preciós de Catalunya, a Sant Hilari de Sacalm. Mentre la mainada gaudeix a Selva Aventura, vosaltres podreu gaudir d'intimitat i tranquil·litat al bell mig de les Guilleries. A més, no cal que sigueu amants de la naturalesa i experts Boys o Girls Scouts per gaudir d'aquesta experiència. Les cabanes estan totalment equipades: fins i tot tenen llar de foc! Preu: Des de 149 € la nit.

Cabana als arbres
Cabana als arbres
FOTO: Booking

 4. El Palauet de la Muralla

Si us va el rotllo medieval i us agraden els mobles antics, les pintures remotes i la història, heu d'anar al Palauet de la Muralla de Balaguer. Aquest palauet medieval de l'any 1333, que en els seus orígens va ser una hospital i durant el segle passat un convent de monges, ha sofert diverses ampliacions i reformes fins a arribar al seu estat actual, un Bed&Breakfast ideal per passar una nit del més original. Preu: Des de 70 € la nit.

El palauet de la muralla

FOTO: ©Booking.com

  

5. El Far Hotel

El Far Hotel, tal com diu el seu nom, és un hotel situat a un edifici del segle XVIII al costat del Far de Sant Sebastià de Llafranc. L'hotel es troba sobre un penya-segat de 175 metres que veu trencar les onades del mar de la Costa Brava. Té 9 habitacions, totes decorades amb un estil mariner, amb unes vistes increïbles al mar. A més també té un restaurant de cuina mediterrània on predominen els deliciosos arrossos i varietat de peixos. Preu: Des de 235 € la nit.

Hotel Far

FOTO: Booking

Hotel Far

FOTO: Booking

 6. Cabanes Dosrius

Entre els arbres del Parc Natural del Montnegre, a menys d’una hora de Barcelona, trobem les Cabanes Dosrius. Dosrius és un refugi al mig del bosc que compta amb 7 cabanes penjades als arbres per passar una nit original i especial. Per fer l’experiència encara més autèntica, les cabanes no disposen d’electricitat. A més, des de Dosrius ofereixen serveis extres com un sopar com un veritable pícnic a l’estil rural, massatges o lloguer de bicicletes per fer alguna excursió pel bosc. Preu: Des de 150 € la nit (amb esmorzar). Consulteu el seu web, que sempre tenen ofertes!

Cabanes Dosrius
Foto: Cabanes Dosrius

7. Caravanes vintage (Càmping Miramar)

¿Has somiat mai a passar una nit a una caravana vintage? El Càmping Miramar, situat a Mont-roig del Camp a la Costa Daurada, ofereix aquesta oportunitat a tots els viatgers que s’animen a visitar el seu peculiar allotjament. El càmping és un bon lloc per passar les vacances a qualsevol època de l’any, gràcies al seu entorn bucòlic i tranquil. Situat vora el mar i a prop de la muntanya, el càmping té 37 caravanes rehabilitades i decorades amb el més autèntic estil vintage. Preu: Des de 413 euros la setmana.

Caravana verde albahaca
Foto: Càmping Miramar

8. Barraca entre vinyes

Per als amants del camp i del bon vi, ‘Barraca entre vinyes’ és el vostre hotel. A l’Arboçar, l'Alt Penedès, ens trobem amb aquest hotel conformat per 3 barraques de pedra envoltades de vinyes. Per seguir amb el seu compromís amb la sostenibilitat i adaptar-se el màxim possible a l'entorn, les barraques no disposen d'electricitat ni aigua corrent, elements que han estat substituïts per llum de tipus LED, una gerra d'aigua per a la higiene personal i un WC de tipus sec. Preu: Des de 150 € la nit (inclou l'experiència 'Entre vienyes).

Barraca Pi Gros / Barraca entre vinyes
Foto: Barraca entre vinyes
Barraca entre vinyes
Foto: Barraca entre vinyes

9. Ànima Glamping Montseny 

Si et ve de gust anar d'acampada però sense deixar enrere les comoditats bàsiques, aquest és el teu allotjament. Ànima Glamping ofereix allotjament a tendes de campanya 'tipis' amb totes les comoditats: llits amb matalassos, utensilis de cuina, tovalloles... Aquí pots gaudir d'un cap de setmana en contacte amb la natura i amb tots els luxes al bell mig del Parc Natural del Montseny. Preu: Des de 109 € la nit. 

Tenda 'tipi'
Foto: Ànima Glamping Montseny
Tenda 'Suite Pi'
Foto: Ànima Glamping Montseny

NO T'HO PERDIS: Els pobles més bonics de Catalunya

Llegeix el número de juny de Time Out Barcelona, amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat.

 

Últimes notícies

    Publicitat