Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Els millors discos (del que portem) del 2015

Escrit per
Marta Salicrú
Publicitat

Hem passat l'equador de l'any i ja han començat a publicar-se llistes amb els millors àlbums de música popular dels primers sis mesos del 2015.

Si comparem les llistes del web nord-americà Pitchfork, del setmanari musical britànic NME i de l'agregador de crítiques Metaciític, hi ha diversos noms que es repeteixen.

La bona notícia és que molts dels àlbums més ben valorats o els hem pogut sentir en directe a Barcelona o ho podrem fer en els pròxims mesos.

Ben amunt hi trobem 'To pimp a butterfly', de Kendrick Lamar, que actua al festival Cruïlla Barcelona, i el 'Carrie & Lowell' de Sufjan Stevens, que toca el 29 de setembre a l'auditori del Fòrum. També en posicions molt destacades hi ha 'Vulnicura', de Björk, que el presentarà el 24 de juliol al Poble Espanyol. I déu n'hi do amb la debutant Natalie Prass, protegida de Matthew E. White, que defensarà el seu debut homònim el 26 d'agost al Sidecar.

A pilota passada, hem tingut la sort de gaudir en viu d'altres triomfadors de la primera meitat de l'any, bona part dels quals és fàcil augurar que continuaran sent entre els millors àlbums del 2015 quan es facin públiques les llistes definitives. Són Sleater-Kinney amb 'No cities to love', Panda Bear i el seu 'Meets the Grim Reaper' i Tobias Jesso Jr. amb 'Goon', que van formar part del cartell del Primavera Sound; Father John Misty, que va enamorar defensant 'I love you, honeybear' a la segona edició del festival Vida de Vilanova i la Geltrú; i Holly Herndon ('Platform') i Jamie xx ('In Colour') van actuar al Sónar.

Pel que fa al líder de The xx, al Festival de Música Avançada hi va ser en qualitat de DJ, així que tocaria tornar a tenir-lo per aquí ben aviat per defensar en directe el seu debut en solitari. I posats a demanar, dels artistes amb presència a les llistes publicades fins ara, encara no hem pogut sentir en viu Courtney Barnett amb el seu triomfant 'Sometimes i sit and think, and sometimes i just sit', i el jove cantant de Las Vegas Shamir, un altre debutant victoriós gràcies a l'àlbum 'Ratchet' i al 'hit' 'On the regular'.

Últimes notícies

    Publicitat