Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Els millors equips de quidditch, a Barcelona

Escrit per
Pau Roca
Publicitat

El quidditch és un esport relativament nou que no para de créixer. Va ser creat l'any 2005 als Estats Units arran del joc que Harry Potter i els seus col·legues de Howgarts practiquen i ara pot presumir de tenir uns 100 equips a Europa i uns 400 a tot el món. El joc consisteix a fer que dos equips de set jugadors cadascun intentin anotar el màxim de punts introduint una pilota a les tres anelles situades a cada extrem del camp. D'altra banda, hi ha un jugador imparcial que porta una pilota (snitch), que els equips han d'intentar interceptar. Ah, un detall important: tots els jugadors han de portar una escombra sota les cames. Un joc dinàmic i trepidant que a casa nostra cada cop guanya més adeptes. "A Catalunya hi ha quatre equips establerts, i de cara a la temporada que ve esperem arribar als set", explica en Jaume Miró, membre de l'equip Barcelona Eagles i un dels organitzadors del Barcelona Moustaches Time (BMT).



El BMT és un dels tornejos que més bona reputació està agafant a Europa. "És per a equips i no té caràcter oficial. És una mena de campionat de pretemporada, però que ha guanyat molta popularitat des de la primera edició el 2014". Un torneig que es durà a terme els dies 2 i 3 de setembre al complex esportiu d'Esports UB de la Zona Universitària de Barcelona. Si us apropeu al BMT, podreu gaudir de partits des de les nou del matí fins a les sis de la tarda i veureu amb els vostres propis ulls de què va això del quidditch, un esport que, tal com explica en Jaume Miró, ja té grans tornejos a tot el món, entre ells el Barcelona Moustaches Time. "En anys alterns es juguen els European Games per seleccions. L'any passat es van disputar a Sarteano, regió de Pisa, Itàlia, enguany la World Cup a Frankfurt, Alemanya".

Precisament a la World Cup de Frankfurt, la Selecció Catalana de Quidditch ha quedat en la posició número 12 de 21 participants en el torneig disputat a finals de juliol. Un resultat molt digne per a una selecció jove que es va crear a partir d'un procés d'inscripció "obert a tots els jugadors registrats a l'AQC (Associació de Quidditch de Catalunya). Es van fer tres entrenaments per triar els 21 escollits (21 és el màxim que autoritza la International Quidditch Association en campionats oficials)".

Al setembre, el millor del quidditch arriba a Barcelona de la mà del BMT, un torneig en què els Barcelona Eagles (organitzadors del campionat) s'enfrontaran a dotze equips europeus vinguts de França, Alemanya, Regne Unit, Noruega i Turquia, entre ells els vigents campions d'Europa, els París Titans i els campions del torneig l'any passat, els britànics The Mighty & Amazing Quercs.

Força Eagles!

Últimes notícies

    Publicitat