Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Els noms i cognoms més usats a Barcelona i més enllà

Escrit per
Pau Roca
Publicitat

Els cognoms no es trien. Vénen de sèrie quan naixem, i tot i que podem canviar l'ordre en què volem que apareguin al nostre document d'identitat, sempre ens acompanyaran. N'hi ha de molt comuns, a casa nostra: González, López i Casas. D'altres menys vistos, com poden ser To, Tacuri i Abadín. Els noms, per contra, sí que es poden escollir, tot i que són els nostres pares qui ho fan. Al Barcelonès, per exemple, els noms preferits pels pares són Cristina, Isabel, David, Antonio i Maria.

Gràcies al web de l'Institut d'Estadística de Catalunya podem saber quins són els noms més usats, els cognoms més comuns i el rànquing dels noms de nadons més usats l'any 2014. Us pica la curiositat?

Els 20 cognoms més comuns a Catalunya (2014)

 


 

Els 20 cognoms més comuns al Barcelonès (2014)

Els 20 noms més freqüents al Barcelonès (2014)

Els 20 noms de nadons més freqüents al Barcelonès (2014)

Alguns dels cognoms menys comuns (2014)

Gusano, Nus, Moina, Pezo, Salmi, Rollón, Tojo, To, Tacuri, Abadin, Uño...

A més, si teniu una estona, al web Mapa de Apellidos podeu posar el vostre cognom i us apareixerà el mapa d'Espanya amb les zones on hi ha gent amb el mateix cognom. O fins i tot podeu consultar d'on prové!

També podeu saber més sobre qui té el mateix cognom que vosaltres, o bé podeu, a través del web de Forebears, saber quantes persones del món comparteixen el vostre cognom i on viuen. Per exemple, sabíeu que volten pel món 233.504 persones que tenen el cognom Serra? La majoria, 69.783, viuen al Brasil; després a Itàlia –37.814–, i en tercer lloc, a Espanya, on viuen 30.404 Serra. Busqueu el vostre cognom, segur que us sorprendrà el resultat...

Últimes notícies

    Publicitat