Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Els preus dels lloguers seguiran creixent els pròxims anys

Escrit per
Pau Roca
Publicitat

Potser teniu pensat canviar de pis en els anys vinents. O independitzar-vos per primera vegada. Si sou d'aquests, heu de saber que en els pròxims dos anys, el preu del lloguer de pisos a la nostra ciutat augmentarà fins a un 10%. Això és, segons Don Piso, una de les conseqüències de la proliferació de pisos turístics a Barcelona.

Es calcula que hi ha uns 16.000 pisos turístics a la ciutat. L'Ajuntament, conscient d'això, va endegar aquest estiu una web en què els ciutadans podien comprovar si el pis del seu veí o veïna tenia llicència o no. "Detecta fàcilment si t'allotges, o no, en un habitatge d'ús turístic legal", s'anunciava al web. Però aquesta acció ha rebut crítiques, principalment acusant l'Ajuntament de fomentar l'odi entre veïns, ja que més de 1.000 barcelonins van denunciar irregularitats amb pisos turístics a la seva finca. Sigui com sigui, els pisos turístics segueixen sent un dels principals problemes als quals s'enfronta el consistori.

Tornant als preus dels lloguers a Barcelona, la immobiliària assegura que el preu del metre quadrat de lloguer a la nostra ciutat pujarà fins als 13,5 €/m2 en dos anys. Ara, el preu és de 12,17 €/m2, i barris com Sarrià-Sant Gervasi segueixen sent els més cars de l'Estat. I és que a Barcelona hi ha uns 200.000 pisos de lloguer, i l'any passat, el 2015, es van llogar fins a 9.000 pisos menys que fa dos anys. I per culpa d'això, sempre segons Don Piso, d'aquí un parell d'anys el preu del lloguer a la nostra ciutat experimentarà un increment dels preus. Sí, encara més. Ara Barcelona ja és la ciutat més cara per llogar un pis de tot l'Estat...

Últimes notícies

    Publicitat