Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Els vehicles que més contaminen pagaran més per aparcar

Escrit per
Pau Roca
Publicitat

Ho va confirmar la tinent d'alcalde, Janet Sanz, a Els Matins de TV3. Els vehicles més contaminants que vulguin aparcar a Barcelona hauran de pagar més. És una de les mesures importants del govern d'Ada Colau per fer front als alts índexs de contaminació que hi ha a la ciutat. Es vol reduir el nombre de morts prematures per culpa de la pol·lució i forçar als conductors a agafar menys el cotxe.

A partir del mes de maig s'instal·laran els nous parquímetres intel·ligents que permetran identificar les matrícules i calcular la tarifa a pagar a la zona blava. Hi haurà dues tarifes, en comptes de les quatre que hi ha ara, i serà el conductor qui haurà d'introduir la matrícula al sistema, perquè aquest calculi el preu per aparcar, que dependrà de les emissions del cotxe.

El cost total de l'operació de renovació del sistema serà, més o menys, de 18 milions d'euros. Un sistema, però, que presenta alguns dubtes, ja que a Madrid ja fa un parell d'anys que es va instal·lar i hi ha hagut queixes per errors amb el pagament amb targeta, o pel fet que molts ciutadans es confonien i no posaven bé la matrícula.

Sigui com sigui, a partir del maig podrem comprovar com funciona el nou sistema de pagament, que castigarà els cotxes més antics i contaminants. Janet Sanz també va recordar que des d'aquest any, els vehicles que no presentin l'adhesiu de la DGT per ser molt contaminants no podran accedir a la ciutat.

Últimes notícies

    Publicitat