Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Emojiona't!

Escrit per
Mónica Boixeda
Publicitat

Vam començar menjant-nos les lletres de les paraules, eliminant vocals per construir un llenguatge nou, completament inintel·ligible per als nostres pares. Avui dia, però, fins i tot hi ha àvies que t’escriuen: 'Vndras a spar?'

Amb l’arribada del Whatsapp ens vam alliberar dels límits i per fi vam poder escriure despreocupadament, sense por a gastar cap cèntim de més en missatges poc valuosos. Però no en teníem prou. Perquè de vegades les paraules no són suficients. Perquè de vegades, a la vida, necessites un emoji.

Emojis, els dibuixets que ens fan tanta gràcia i que poc a poc s’han anat instal·lant a gairebé totes les plataformes de comunicació que fem servir actualment. Per si encara no ho havíeu notat, els emojis ens estan envaint i convé estar preparats.

Ahir mateix, amb motiu del Dia Internacional de Star Wars, Disney llançava un vídeo en què es reprodueix el clàssic de George Lucas interpretat per emojis. Tremola, Hollywood.

Per la seva banda, Beyonce ens va descol·locar a molts amb allò de l’abella i la llimona. Però no la culpem, ella senzillament ha pujat al vaixell de la tendència emoji abans que nosaltres.

Resulta que, més enllà de la flamenca i del mico tapant-se els ulls, al món del emojis encara queda molt per descobrir. Aquí teniu un curset intensiu per anar entrant en matèria i que no quedeu com uns pringats la propera vegada que us parlin en emojianès. Afanyem-nos perquè arribem tard! 

guia emoji

Això és només una petita mostra del potencial comunicatiu d’aquest nou codi jeroglífic. Però es pot arribar molt més lluny. De fet, ja hi ha qui s’ha atrevit a publicar el primer diccionari emoji, el Wikemoji, amb milers de combinacions possibles. 

Les marques no han trigat a posar-hi l'ull en aquesta tendència i moltes ja ofereixen emojis personalitzats descarregables per afegir-los al teclat habitual. Micropublicitat que s'anirà colant en les nostres converses. I arribarà un dia en què podrem escriure quelcom semblant a això: 

Fins i tot Gooogle ha creat una app que permet traduir pàgines web de l’avorrit i tradicional llenguatge alfanumèric al meravellós, innovador i divertit idioma emoji! Com menys exigències pel nostre intel·lecte molt millor, no sigui que acabem per voler llegir un llibre o alguna cosa pitjor.

Últimes notícies

    Publicitat