Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Enciclopèdia Bàsica de les Criatures de Gimnàs

Escrit per
Mónica Boixeda
Publicitat

Avui és el teu dia, ho tens clar. Comences l’operació biquini i per fi t’atreviràs a posar un peu al gimnàs, aquell lloc inhòspit de què has sentit a parlar tantes vegades. Fins ara, pensaves que seguint tres comptes d’Instagram del tipus @fitforever, @fitnessparavagos i @jonotrepitjoelgimnàsniqueempaguin seria suficient. Però ha sortit el sol i t’has hagut d’enfrontar al temut banyador. I no, no t’hi acabes d’assemblar gaire a aquells cossos 'fit' que pengen vídeos fent 50 abdominals en un minut. Com a molt t’assembles a una 'fit ball'. Benvingut al món real. Benvingut al gimnàs.

Quan un entra a un gimnàs s’endinsa en un univers paral·lel de desconnexió i tortura a parts iguals, habitat per personatges peculiars i únics en la seva espècie. Éssers que difícilment trobaràs en un altre context, criatures singulars que l’atzar ha volgut reunir en un mateix espai i temps. Suats. Tots els coneixem, tots n’hem vist, i tot i que la sèrie 'Gym Tony' ens va ajudar a identificar-los, ningú ha gosat mai classificar-los en una Enciclopèdia Bàsica de les Criatures de Gimnàs. Que sigui el que Déu vulgui…

La zumbagirl

Porta el ritme al cos. És una màquina de ballar i en breu patirà un esquinç de malucs. Sempre a primer fila, se sap totes i cadascuna de les coreografies i fins i tot competeix amb la monitora per veure qui les defensa millor. Si fos per ella, col·locaria allà mateix una taula amb jurat a l’estil 'Barcelona’s Got Talent' i que guanyi la millor.

El porter de discoteca

Fàcilment identificable per la seva postura corporal, pràcticament invariable: braços creuats, barbeta elevada i mirada de mala llet. Samarreta de tirants, tatuatges i un tors lleugerament desproporcionat en relació amb unes cames de pollastre rostit. Sí, és ell. Aquell que divendres passat no va deixar-te entrar al 'garito' perquè duies vambes avui està a la zona dels 'musculitos' aixecant barres de 50 kg durant 3 segons i mirant-se al mirall durant 25 minuts.

La blogger

De les dues hores que dedica al gimnàs, una i mitja la passa al vestuari. Conjunt impecable: cordons de les sabatilles a joc amb els tirants del top, 'shorts' última tendència amb 'push-up' al cul, cabells recollits en una cua digna de la Barbie i maquillatge 'waterproof', 'alwaysperfect'. Òbviament, no surt del vestuari sense el 'smartphone' per poder fer-se el 'selfie' de #readyforrunning abans de començar i el de #workoutdone quan fa veure que ha acabat, amb el maquillatge i pentinat immòbils.

El friqui escanyolit

Què passa si treus un informàtic del seu entorn habitual? Passa que no coneix els codis i apareix amb la seva samarreta de 'El Señor de los Anillos', les xiruques, ulleres i els pantalons que li va comprar la seva mare al Coronel Tapioca quan tenia deu anys per anar de colònies. És més probable que acabi arreglant la màquina que està fora de servei que no que acabi una sola sèrie d’abdominals.

El 'voyeur'

Volem pensar que la seva intenció és bona. Ell arriba a la sala de 'fitness', agafa una pesa, comença a fer bíceps... i als dos minuts ja està bocabadat mirant la noia que ho està donant tot a la màquina de glutis. No ho pot evitar. El pobre torna a casa amb agulletes als ulls.

La iaia Forrest Gump

Ella es puja a la cinta a les 16 h de la tarda equipada amb les seves sabatilles victòria o les mítiques i enyorades ‘xines’ i la veuràs fent kilòmetres al seu ritme fins les 19.30 h. És un no parar. Si tenies pensat escalfar una miqueta abans de començar, oblida’t. Acapararà la màquina sense remordiments. Quan agafa la marxa, no hi ha qui la pari.

El grupet de solteres

Normalment superen els 35 anys i es mouen en bandada. On va una, hi va l’altra. El múscul que més exerciten, sens dubte, és la llengua, bàsicament per criticar i comentar l’últim rumor sobre l’entrenador que li va tirar la canya a la Montse a classe de Pilates. És súper fort.

El 'fofisà' seductor

Es passa hores al gimnàs i mai ningú li ha vist cap millora física. Dedica totes les seves energies a seduir jovenetes amb comentaris trets d’algun monòleg del 'Club de la Comedia'. El més curiós és que funciona. Qui vol el Tínder quan, a més de lligar, pots calmar la teva consciència dient que has anat al gimnàs?

La Jane Fonda

Ésser atrapat en el temps que no aconsegueix desfer-se dels escalfadors ni de la cinta al cap. Va tenir el seu moment de glòria als 80 que més tard va revifar amb l’èxit de la sèrie 'Un paso adelante', però avui encara no ha assumit que ni el gimnàs és el millor lloc per fer piruetes ni el seu cul suporta els 'leggins' de color fluor un sol dia més.

Últimes notícies

    Publicitat