Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Endinseu-vos en el món de Dalí gràcies a aquest vídeo interactiu

Escrit per
Pau Roca
Publicitat

La tecnologia ens ha permès fer visites interactives a museus i galeries. Hem vist també hotels i estadis de futbol a través de vídeos promocionals en 360º i ara podem endinsar-nos en el món surrealista de Dalí gràcies a una acció que s'ha desenvolupat al Museu Dalí de Sant Petersburg, a Florida. Es tracta de Dreams, un vídeo 360º interactiu en què una càmera ens endinsa en la pintura 'Reminiscència arqueològica de l''Àngelus' de Millet. L'obra, del 1935, és una mostra del desenvolupament del mètode paranoic-crític de Dalí, un exemple de les relacions sobre els automatismes i els somnis.

"Era la figura de l'home més deformada per l'acció mecànica del temps; només quedava d'ell el bloc simple i informe de la silueta que es convertia per això en terrible i particularment angoixant", explicava el mateix Dalí al llibre 'El mite tràgic de l''Angelus' de Millet'.

Ara, gràcies a Dreams, podem endinsar-nos en una de les peces més famoses de Dalí i entendre com una tarda qualsevol, en un dels seus passejos interminables pel Cap de Creus, l'artista va decidir interpretar els personatges de l''Àngelus' de Millet a través de les roques.

Dreams:

En tot cas, Dreams no és el primer projecte recent que permet interactuar amb una obra. Fa uns anys, l'artista grec Petros Vrellis va realitzar una versió interactiva i animada d'un dels quadres més famosos de Van Gogh, 'La nit estelada', que actualment es pot veure al MOMA de Nova York. Vrellis va utilitzar l'eina openFrameworks per crear aquesta curiosa deformació visual:

I ja que estem, més recentment hem sabut que s'està realitzant una pel·lícula realitzada a través dels olis de Van Gogh. Més concretament, han estat més de 100 artistes treballant amb gairebé 2.000 pintures i dibuixos de Van Gogh per crear unes 56.000 il·lustracions que recrearan la vida del pintor holandès.

Serà la primera pel·lícula de la història del cine que es realitza sota aquesta tècnica. Ja es pot veure el tràiler de 'Loving Vincent':

Últimes notícies

    Publicitat