Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Enric Granados contra Bellavista

Ricard Martín
Escrit per
Ricard Martín
Publicitat

En un comunicat, la plataforma veïnal SOS Enric Granados, que s'oposa a la proliferació de restaurants en aquest carrer, va carregar ahir contra l'obertura del restaurant Bellavista del Jardín del Norte (Enric Granados, 86-88) per "recordar que aquest establiment no disposa de llicència d'activitat per operar al jardí de 1000 metres quadrats situat a l'interior d'illa, envoltat per més d'un centenar d'habitatges".

SOS Granados opina que l'establiment, que és propietat dels germans Messi i el Grupo Iglesias (Rías de Galicia, Espai Kru) està sobredimensionat: "Té una superfície útil de 905,69 metres i un aforament simultani per a 298 persones". La plataforma ha fet una recollida de signatures de veïns de l'interior de l'illa per manifestar el rebuig al projecte. I sobretot, lamenta que Bellavista "pretén oferir als seus clients l'ús del pati interior". El comunicat de SOS Enric Granados també pronostica que, segons el projecte d'ordenació singular de terrasses d'aquest carrer, "el districte premiarà l'establiment amb una terrassa al carrer, formada per 12 taules addicionals de 4 usuaris cadascuna (48 places)".

Davant d'aquestes queixes, el Districte clarifica que "la llicència del restaurant ja marca la prohibició de fer cap tipus d'activitat a l'interior de l'illa. I qualsevol activitat de restaurant al pati interior està prohibida, esclar". En aquest punt, Juan Carlos Iglesias, del Grup Iglesias, és taxant: "El pati interior és buit. No sabem què hi farem, però el que és segur és que no hi farem res que pugui molestar els veïns. No farem cap mena d'activitat de restaurant. Potser la gent hi podrà passejar i ja està, tal com passava quan era el pati interior de l'anterior empresa".

Sobre la terrassa addicional a la que al·ludeix SOS Enric Granados, l'Ajuntament ho nega en rodó: "A saber d'on surt aquesta afirmació. És impossible que tinguin 12 taules. Aquest local només té espai al davant com per situar-ne 6, i a més hi ha un topall de 6 taules per local". És més, el Districte encara no ha concedit cap llicència de terrassa. Segons el gabinet d'Alcaldia, "en cas que la demanin s’haurà d’estudiar molt bé tenint en compte que s’està a punt d’aprovar l’ordenació singular d’Enric Granados, que diu que cada un dels trams del carrer té un límit de 25 taules excepte el primer, de Diagonal-París, que n’admet 35. En total, doncs, el carrer d’Enric Granados preveu un màxim de 235 taules i 940 cadires, cinc taules menys que les 240 actuals".

Últimes notícies

    Publicitat