Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Entrades de teatre, festivals i museus per a qui no se les pot pagar

Escrit per
Pau Roca
Publicitat

Si heu llegit la Time Out d'aquesta setmana, haureu vist que a la secció 'GRRRR!', la María José Gómez ens parlava sobre una iniciativa que va arrencar fa un any a Portugal anomenada 'bilhete suspenso'. Consisteix a fer que qualsevol pugui comprar una entrada al teatre Sao Luiz per 7 euros perquè la gaudeixi alguna persona sense recursos que estigui en alguna de les entitats socials associades al teatre (com per exemple Albergues Nocturnos).

El que no sabíem és que a casa nostra tenim un projecte semblant que fa molt temps que treballa per unir teatres, auditoris, festivals i museus amb les entitats del sector social. Es diu Apropa Cultura, i tal com ens explica la Núria Font, membre de l'entitat, es dediquen a "fer de pont entre els equipaments culturals i les entitats socials per garantir l'accés a la cultura de les persones més vulnerables i a un preu molt accessible (màxim de 3 euros)". Tal com diem, no és un projecte nou, ja que just han celebrat els deu anys de vida. Actualment en formen part més de 60 equipaments (teatres, auditoris, festivals i museus) de 19 poblacions i s'han registrat al programa més de 1.500 entitats socials.

Gràcies a Apropa Cultura, persones amb discapacitat intel·lectual, amb problemàtica social derivada de malaltia mental, amb discapacitat física en situació d'exclusió social, gent gran, persones en situació de privació de llibertat, immigrades o amb drogodependència han pogut gaudir de la cultura a preus accessibles. "Fomentem l'accés de les persones que més ho necessiten a la cultura i a l'oci inclusiu, alhora que promovem la transformació social a partir de la cultura", expliquen des de la web d'Apropa Cultura. Així doncs, a Portugal, i des de fa molts més anys, a Catalunya, hi ha entitats que treballen per apropar la cultura als qui no s'ho poden permetre.

Últimes notícies

    Publicitat