Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Entrepans de truita: millors que els de la teva àvia

Escrit per
Òscar Broc
Publicitat

A Barcelona som truiters de mena. Ens agrada això de convertir un parell d’ous en una massa esponjosa, bavosa i saladeta. Ens fotem la truita de mil formes diferents, hem perfeccionat tant aquest art fins a límits insospitats. Ara bé, hi ha una especialitat que molt pocs dominen i que només les barres més doctes i experimentades saben preparar com Déu mana: l’entrepà de truita. Aquest invent tan espanyol sembla no tenir secret (agafes una truita i la col·loques entre dues llesques de pa), però realment és una disciplina de mestre. Els addictes a l’entrepà de truita sabem que, a segons quins llocs, demanar-ne un és més perillós que ficar dotze mogwais a la dutxa. Per això, jo sempre jugo sobre segur. Deixeu-me compartir amb vosaltres els meus temples favorits de l’entrepà de truita. Sí, el soroll que esteu sentit és la vostra panxa.      

Cervantes (Cervantes, 7)

Amb diferència, el meu entrepà de truita favorit. El pa no és res de l’altre món, però té prou consistència per suportar una massa de doble ou que regalima ambrosia groguenca pels costats de l’entrepà, arriba a taula fumejant, acabada de fer i, si li poseu formatge dins, expulsa un torrent lacti que emplena boques de felicitat. Si no voleu inundar-vos de colesterol de bon matí, podeu anar de sans i demanar un 'bocata' de truita de carabassó: és deliciós i almenys us ficareu alguna verdureta al cos.

Elisabets (Elisabets, 2-4)

Una truita impecable, amb un nivell d'esponjositat òptim, ben compactada perquè no superi els límits de la cruixent barreta de pa. El de truita de l’Elisabets és acadèmic, brodat, no té fissures. Un entrepà clàssic perfectament executat i amb el punt oliós que tots els fans demanem. Per cert, si voleu emocions fortes, aneu directes a l’entrepà de truita de la casa, amb formatge i tonyina. Una festa de sabor i oli i que us durarà menys al plat que una amfetamina al tocador de Lamar Odom.

Virreina (Mercat de la Boqueria)

Ser feliç és molt fàcil. Fiqueu-vos al petit espai que ocupa el bar Virreina, a un dels costats de la Boqueria, i demaneu l’entrepà de truita de samfaina. Simplement el millor de tota la ciutat. Per cert, vigileu els laterals de l’entrepà: la samfaina voldrà sortir a l’atmosfera peti qui peti. No la deixeu!

Alastruey (Mercaders, 24)

Tradició, qualitat, humilitat. Alastruey és com anar a casa. No només pel tracte, el producte, i els seus magnífics menús, sinó pels eximis entrepans de truita que preparen cada matí. Si no aixequeu el país amb un torpede d’aquests entre pit i esquena, Catalunya té un problema. Per cert, una recomanació: acompanyeu l’entrepà amb una amanida russa de la casa i traieu els Kleenex per eixugar-vos les llàgrimes. De res.

Quimet d’Horta (plaça d’Eivissa, 10)

Diuen que tenen les millors xapates de l’univers i jo no sóc ningú per contradir tants anys d’experiència en la matèria: el pa és collonut, però compte amb la matèria primera del seu interior. El Quimet d’Horta està una mica apartat del centre, però la peregrinació té una recompensa: un dels catàlegs d’entrepans de truita més complets de tota la ciutat. Juraria que tenen més de 30 varietats, però tranquils que no fan experiments estranys. La teca que els posen és d’allò més fiable: pernil, sobrassada, formatge, tonyina, alls tendres... Per cert, si us dic que l’entrepà de truita amb anxoves de l’Escala és millor que el sexe em creuríeu? Just el que pensava.

Últimes notícies

    Publicitat