Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Epidèmia de tancament de restaurants

Ricard Martín
Escrit per
Ricard Martín
Publicitat

Epidèmia de tancaments de restaurants significatius: a Barcelona acaba de tancar Tanta, el buc emblema a Barcelona de Gastón Acurio (o potser no tant, ara que Acurio gestiona el Jardí Mimosa i la terrassa de l'hotel Mandarín) que va obrir portes l'octubre del 2012. Ara, a Còrsega 235 el restaurant es diu Totora BCN, i segueix essent un restaurant peruà. Segons ens expliquen, «el local s'ha independitzat d'Acurio però segueix essent un restaurant peruà, amb el mateix xef i el mateix equip». La diferència és que en carta ara tenen més importància els plats de mar i costa.

Un tancament que ferirà més la memòria sentimental del barceloní és el de Florentina, que després de 22 anys de servei tancarà portes, per jubilació de la Margarita Muñoz, cuinera, i el seu marit Paco Aránega, sommelier i cap de sala. Florentina practicava una excel·lent cuina de mercat tradicional amb tocs creatius, amb tirada a bussejar en la memòria gastronòmica: adéu a la seva olla gitana (potatge suculent i vegà) i als seus 'duelos i quebrantos', proteïnic plat (ous remenats amb pernil, xoriç i cansalada) amb què Don Quixot feia festa els dissabtes i seguia mantenint una trista figura, inexplicablement.

I a finals d'octubre tancarà Puda Can Manel, el restaurant més antic de Sant Joan de Borbó: el local, regentat per la família Domènech d'ençà el 1870, quan va obrir, no ha pogut fer front al nou lloguer, després de l'extinció de la renda antiga.

Molt més espectacular ha sigut l'anunci avui del tancament del restaurant de Sergi Arola a Madrid, el Sergi Arola Gastro, que amb la seva desaparició apaga dues estrelles Michelin de cop. Segons ha explicat Arola en un comunicat, el tancament obeeix al fet d'haver posat fi a la relació laboral amb la seva exdona, Sara Fort, de qui es va divorciar fa quatre anys. «el xef seguirà gestionant els seus negocies i assessories arreu del món», diu el comunicat, i des de l'Hotel Arts asseguren que no hi ha risc de tancament de l'Arola Restaurant.

Últimes notícies

    Publicitat