Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

És que no saben cantar i ballar!

Escrit per
Pere Vall
Publicitat

Què vol dir 'malament'?
Enfrontar-se a un treball interpretatiu (com enfrontar-se a una creació culinària o a una obra literària) per jutjar-lo exigeix uns coneixements considerables per part del jutge. Com a públic, no és el mateix topar-te amb el primer musical de la teva vida que tenir riques i productives experiències com a espectador de pel·lícules de Vincente Minnelli, Jacques Demy, Stanley Donen, Gene Kelly i Busby Berkeley. És d'una ignorància supina dir que una de les coses que no t'agraden de 'La la land' és... que Ryan Gosling i Emma Stone no saben cantar i ballar. Que ho fan malament. Què vol dir aquest 'malament'? Respecte a què o a qui? A Nureyev i Plisétskaya?

Com Deneuve o Brando
Pel que fa al ball, ni el ros dels pantalons estrets ni la pèl-roja dels ulls bonics estan gaire lluny de la Catherine Deneuve i la Françoise Dorléac de 'Les senyoretes de Rochefort', o del Marlon Brando i la Jean Simmons que dansaven plegats a 'Ells i elles'. La història del cinema ens ofereix molts casos d'actors i d'actrius que s'han posat a ballar i, malgrat no ser professionals de la disciplina, se n'han sortit d'allò més bé, gràcies als assajos i al seu talent natural i la seva intuïció.


Verdaguer, vostè sí que ho fa bé!
I al teatre passa el mateix. El meu admirat David Verdaguer estava superlatiu, cantant i també ballant, a 'Molt soroll per no res' i actualment està brutal a 'L'hostalera'. Ell sempre recorda que, quan Àngel Llàcer li va proposar la primera de les dues obres, el va prendre per un suïcida. No entenia res. El Llàcer podrà ser moltes coses, però de ximple no en té ni un pèl, i sabia que no s'equivocava en l'elecció.

Molt soroll per no res
Molt soroll per no res



No, no som ni Tatum ni Streisand...
Segurament si Gosling ballés amb la perícia i l'ofici de, per exemple, Channing Tatum, i Stone refilés com Barbra Streisand, 'La la land' seria una altra pel·li, i no tindria l'encant afegit que dos novells que s'han posat en mans de coreògrafs i professors de cant, i, sí, finalment han excel·lit. Digueu-me fan de la parelleta del film de Damien Chazelle, d'acord, però vosaltres, ignorants, no fiscalitzeu sense abans tenir ben apreses les lleis imprescindibles dels musicals.

Últimes notícies

    Publicitat