Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Pla de la Garsa
© Maria Dias Pla de la Garsa

Fixa-t'hi: Una escala amb ànima!

Escrit per
Montse Virgili
Publicitat

L’Escala de Cargol del restaurant Pla de la Garsa té ànima. Se’n diu així de les escales que se sustenten al voltant d’una columna, però aquesta és una història de vells llibertaris i no hi ha qui els empari. Aquest cargol de ferro forjat uneix el menjador amb el lavabo del restaurant del carrer dels Assaonadors del Born, lloc que ocupaven les cavallerisses de l’Hostal de la Bona Sort, al s. XVII.

En aquells dies, l’escala encara no hi era. La van plantar enmig del restaurant els germans Solé Sugranyes, fundadors del MIL (Moviment Ibèric d’Alliberament). El grup s’havia dissolt i els que quedaven van voler muntar una taverna (cap a l’any 77, quan el Zeleste bategava). L’Ignasi Solé Sugranyes, que ara regenta una botiga de pòsters davant del restaurant, va descobrir l’escala en una fàbrica abandonada de productes de perfumeria del carrer de la Riera de Sant Miquel, a Gràcia.

Pla de la Garsa
Pla de la Garsa
© Maria Dias

Un bon matí va tornar a la fàbrica desmantellada per “expropiar-la”, diu ell, amb una colla d’amics. Des de llavors, ocupa el mateix lloc al Pla de la Garsa, nom que surt d’un terreny on els Solé Sugranyes jugaven de petits. Les flors, deslluïdes per l’ús de cada esglaó, parlen de tots els qui han corregut per aquest tros de ferro que s’enlaira cap al cel, tant per als que hi creuen com per als qui no

Últimes notícies

    Publicitat