Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Fulgor i mort de Rocío, admiradora de Sara Montiel

Escrit per
Pere Vall
Publicitat

Buscar la força, trobar un refugi
Per la meva feina, i suposo que per una predisposició a escoltar, sobretot, els més dèbils i desprotegits d'aquesta societat del consumisme i de la tirania de l'èxit, he conegut molta gent anònima que ha trobat en el cinema i en els seus ídols un refugi i una inspiració en les seves vides baquetejades per la incomprensió i la burla. Sovint, han buscat uns models de valentia, però també de glamur, de comportament o d'ètica. Una d'aquestes persones que va ser salvada pel cinema... ens acaba de deixar. Es deia Rocío, era una visitant assídua del Mercat de Sant Antoni, i, per damunt de totes les coses, era fanàtica de la Sara Montiel. I tota una experta.

La reina del Mercat
Cada diumenge al matí, s'empolainava fins a quedar estupenda, i es plantava al mercat a la recerca de fotos i material del seu ídol. "Me has traído algo nuevo de la Sara?", preguntava per unes quantes parades, amb el seu accent i gràcia andalusos. I no, no és un tòpic. Ella era (és estrany haver d'usar el passat!) molt simpàtica i múrria, i no li costava gens arrencar-se a cantar-nos algun clàssic delirant de la Sara: històries apassionades d'amor, gelosia i patiment.

Sara, sí, Penélope, no
Si no trobava cap retall, revista o foto vella, em preguntava si últimament s'havia mort algun dels més veterans de Hollywood. Llavors fèiem un bon repàs dels qui encara vivien (Kirk Douglas, Doris Day, Olivia de Havilland), i ho rematava amb un "muy bien, muy bien", picant l'ullet. L'últim cop que vam parlar va ser el passat diumenge 2 d'abril. Acabava de veure 'Criaturas celestiales', de Peter Jackson, i no li havia agradat gens ni mica. I tampoc s'havia quedat contenta amb 'La reina de España', de Fernando Trueba. "No soporto a Penélope Cruz, y no la encuentro ni guapa", va afegir. Ah!, la Rocío tenia una magnífica col·lecció de samarretes estampades amb la cara de la protagonista de 'La violetera', 'Samba' o 'El último cuplé'. I les lluïa, orgullosa.

Gràcies per l'alegria!
Ara, siguis on siguis, espero Rocío que no t'enfadis amb la fotografia de la Sara que he escollit per fer-te un petit homenatge en nom de tots els que vam gaudir de la teva alegria i coratge. Vaja, crec que no m'he equivocat. Perquè, oi que està preciosa?

Últimes notícies

    Publicitat