Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Gairebé la meitat dels catalans no obren un llibre en tota la setmana

Escrit per
Pau Roca
Publicitat

Les dades sobre els hàbits de lectura i compra de llibres a Catalunya 2015 diuen que es llegeix més que fa cinc anys, que és quan es va dur a terme l'última enquesta. L'informe s'ha realitzat preguntant a 1.200 persones i s'hi dedueixen algunes dades interessants. Primera: el 94,8% dels catalans llegeixen, en qualsevol suport, almenys una vegada al trimestre. És una bona dada, tenint en compte que fa cinc anys el percentatge era del 91,3%.

Segona dada: un 66,3% dels catalans és lector de llibres almenys un cop el trimestre: si li donem la volta, 1 de cada 3 catalans no llegeix un llibre en tres mesos. Podreu dir que no cal mirar el got sempre mig buit en comptes de veure la part positiva de la xifra, però atenció a la tercera dada: el 52,5% de la població catalana és lectora freqüent i, per tant, llegeix almenys un cop a la setmana. O el que és el mateix, un de cada dos catalans no obre un llibre en tota la setmana. Però no ens espantem, aquests percentatges s'assemblen molt als de la resta d'Europa (només estem dos punts per sota de la mitja).

Bé, potser les dades no són molt esperançadores, però cal dir que la lectura en català ha augmentat: del 21,2% de l'any 2011 al 26,4% del 2015, tot i que per altra banda el castellà segueix sent l'idioma favorit dels catalans: el 71% dels enquestats tenen el castellà com a llengua habitual de lectura.

Sigui com sigui, aquest informe demostra que cal seguir treballant molt per fomentar la lectura, sobretot després de l'etapa escolar. Seguim!

*Les dades que es comenten a l'article les podeu consultar en aquest enllaç.

Últimes notícies

    Publicitat