Notícies

Giorgio Moroder, 9 cançons imprescindibles del rei del disco

Escrit per
Pau Roca
Publicitat

El pare, el padrí o l'avi de la música de ball tal com avui l'entenem, Giorgio Moroder és un dels visionaris més importants de la música contemporània. Va fer que la música disco, tocada amb instruments i hereva del funk i el soul, agafés una altra via més digital basada en l'ús dels sintetitzadors, seqüenciadors i dels vocòders. Moroder va entrar per la porta gran de l'aristocràcia musical gràcies a produccions atemporals que s'han convertit en himnes com Looky looky i Chase, a més dels conegudíssims I feel love i Love to love you baby, de Dona Summer.

Ha guanyat tres Òscars per les bandes sonores de l'Exprés de Mitjanit, Top Gun i Flashdance, ha col·laborat amb Daft Punk, Olivia Newton-John, David Bowie, Sia, Kylia Minogue, ha compost les cançons oficials dels Jocs Olímpics de Los Angeles 1984, els de Seúl 1988 i la Copa del Món del 1990...

Avui el gran pioner de la música disco fa 76 anys i no se'ns acut millor homenatge que repassar algunes de les seves creacions més famoses. Giorgio Moroder, d'aquí a l'eternitat!

Giorgio - Looky Looky - 1969

Donna Summer (ft Giorgio Moroder) - Love to love you baby - 1975

Donna Summer (ft Giorgio Moroder) - I feel love - 1977

Giorgio Moroder - First hand experience in second hand love - 1977

Giorgio Moroder - E=Mc2 - 1979

David Bowie (ft Giorgio Moroder) - Cat people - 1982

Giorgio Moroder - Tony's theme (BSO Scarface) - 1983

Giorgio Moroder - Machines (Metropolis by Fritz Lang Soundtrack) - 1984

Daft Punk - Giorgio by Moroder - 2013

Bonus Track: Giorgio Moroder... dj set!

Últimes notícies

    Publicitat