Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

#GivingTuesday, l'alternativa solidària al #BlackFriday

Escrit per
Pau Roca
Publicitat

El Black Friday o el Cyber Monday són dies en què tothom gairebé embogeix per comprar i consumir. Són celebracions d'origen nord-americà que s'han anat estenent per tot el món i que a casa nostra cada cop és més important ja que les marques i les tendes ofereixen descomptes molt importants als seus productes. Però, què passaria si en comptes de comprar màquines d'afaitar, mòbils o ordinadors, existís un dia dedicat a potenciar la capacitat de la societat de cooperar amb les iniciatives de la societat civil?

El #GivingTuesday és un projecte solidari que es durà a terme el 29 de novembre a més de 70 països i que vol convertir-se en un esdeveniment solidari de referència: l'any passat hi van participar gairebé 300 projectes de 210 entitats, 4.800 donants i més de 400.000 euros, xifres que es volen arribar a duplicar aquest any. I és que, tal com diu Ricard Valls, un dels membres impulsors de l'acció, "molts estudis demostren que donar també ens fa feliços, i el #GivingTuesday és un moviment global, però també local, on poden participar empreses, entitats, famílies, universitats, escoles...”.

#GivingTuesday vol que la gent s'acostumi a fer donacions online, i és que a través del web de l'acció trobareu més de 100 projectes socials que ja s'han inscrit, amb un augment dels dedicats a recerca i salut, discapacitat, cooperació i medi ambient. La plataforma porta recaptats ja més de 20.000€.

Així doncs, el proper 29 de novembre, aprofiteu per fer un cop de ma i ajudar a que projectes solidaris i socials puguin seguir amb la seva importantíssima feina. #GivingTuesday!

Últimes notícies

    Publicitat