Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Gran de Gràcia, sense cotxes

Escrit per
Pau Roca
Publicitat

"Fomentar la qualitat de l’espai públic; la diversitat d’usos i la convivència, el comerç i el teixit social". Aquest és l'objectiu que s'ha proposat l'Ajuntament amb la decisió, ja confirmada, de fer que Gran de Gràcia sigui un carrer només per a vianants el primer dissabte de cada mes, a partir d'aquest mes de juny. Més concretament, l’eix viari es tallarà al trànsit, des del Pla de Salmerón fins a Nil Fabra, des de les 17 fins a les 21 hores.

Es tracta d'una iniciativa per tal de recuperar l’espai públic per passejar a peu o en bicicleta; per jugar o per practicar esport i per fomentar el teixit associatiu, comercial i veïnal de Gran de Gràcia i els seus entorns. A més, la idea és crear nous espais de trobada que donin opcions d’organitzar activitats a l’aire lliure.

Tot i que Gran de Gràcia ja s'ha tancat als vianants els dies de Comerç al Carrer –dos cops l’any– i en ocasió del Dia sense Cotxes, en aquesta ocasió la idea és promoure diferents activitats, com jocs al carrer per a nens, activitats pròpies de la cultura popular arrelada a Gràcia, s’incentivaran iniciatives pròpies de l’economia social i solidària, així com la pràctica d’esports i dansa a l’espai públic. Una mesura que, tal com ha dit el regidor de Gràcia Eloi Badia, reverteix directament en "la qualitat de vida de les persones". Doncs la veritat és que sona molt i molt bé.

Últimes notícies

    Publicitat