Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Helena Miquel convenç guiris per rodar un videoclip

Escrit per
Marta Salicrú
Publicitat

L'Helena Miquel ha gravat un EP amb dues cançons amb el quartet francès Exsonvaldes. Per al vídeo de 'En silencio', un dels temes del disc, tots plegats han convençut guiris de Barcelona i París perquè emulin Bob Dylan al clip de 'Subterranean homesick blues' tal com surt al documental 'Dont look back' (1967). El resultat és una mena de 'lyric video' casolà i analògic rodat davant de Notre Dame, la torre Eiffel i la Sagrada Família gràcies a la participació desinteressada de gent que hi feia turisme.

La primera trobada entre la cantant d'élena i Exsonvaldes va ser el 2013 al festival South Pop Isla Cristina, on la barcelonina estava de gira amb Delafé y las Flores Azules. Feia temps que els francesos volien gravar un duo amb una cantant, i el 2014 van tirar els trastos a Miquel.

"Abans de contestar-los vaig dedicar diversos dies a escoltar els seus discos, em van agradar i em va semblar interessant acceptar la proposta", explica ella. Afalagada, li va semblar un repte treballar amb professionals de fora del seu país.

El procés de composició va consistir en un intercanvi de correus electrònics a partir de les cançons que Exsonvaldes enviaven a Helena Miquel perquè ella les completés, reescrivís o traduís. "Ha estat un procés enriquidor i de treball en equip: d'una banda hi havia el fet d'entendre què volien dir, de l'altra, plasmar amb les meves paraules el significat de la lletra de les cançons –explica Miquel–. He passat molt bones estones a casa escrivint i donant-li voltes a les lletres fins a trobar el que encaixava”. Segons Exsonvaldes, han arribat a “un resultat únic que no hagués pogut existir d'una altra manera”.

Les cançons es van gravar a París a principis d'any. El grup té previst visitar Espanya al setembre per presentar-les.

Últimes notícies

    Publicitat