Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Hi ha 20 USB incrustats a les parets de Barcelona

Escrit per
Pau Roca
Publicitat

A les parets de Barcelona es poden trobar des d'obres d'art fins a murals modernistes o inscripcions dels maçons, però el que no ens podíem imaginar és que hi hagués 20 'pen drives' o usb incrustats a les parets de la ciutat. Tot va començar l'any 2010, quan l'artista berlinès Adam Bartholl va presentar Dead Drop a l'Eyebeam, un estudi de Nova York que reuneix artistes que col·laboraren i experimenten a través de la tecnologia. La seva idea era encastar un bon grapat de memòries usb a la ciutat americana per crear una "xarxa anònima 'offline' d'intercanvi d'arxius als espais públics". Una mena de Wikileaks urbà en què tothom participés de forma fàcil i pogués fer-se amb arxius d'altres i viceversa. "En una època de creixement del 'núvol' i de moderns i elegants dispositius sense accés als arxius locals necessitem replantejar-nos la llibertat i difusió d'informació. El moviment Dead Drop és un camí per al canvi!", diu el manifest Dead Drop.

Amb el temps s'ha comprovat que no és una bogeria, ja que des del 2010 el projecte de Bartholl s'ha fet tan gran que ja hi ha gairebé 1.700 memòries usb a tot el món. I el que és millor, es pot saber en tot moment on estan incrustades gràcies al seguiment que es fa des de la web de Dead Drop. Doncs bé, a Barcelona hi ha més de 20 usb i estan aferrats a parets de l'escola Massana, al carrer del Tigre, a la Gran Via i al carrer de Llull, entre d'altres racons de la ciutat.

En tot cas, podeu consultar a on estan, ja que la gràcia és que qui incrusti un usb comparteixi la ubicació i algunes fotos al web de Dead Drop. En aquest vídeo podeu veure com participar en el projecte:

Memòries USB a Barcelona:

c/ Llull:

Gran Via:

 

 

 

c/ Jerusalem, 18

Últimes notícies

    Publicitat