Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

I les localitats de Catalunya amb més robatoris de cotxes són...

Per
Pau Roca
Publicitat

Qui no coneix algú a qui l'han robat el cotxe? A mi mateix m'han robat la moto, i puc dir que, més enllà de la pèrdua econòmica, és una sensació molt desagradable. Algú ha obert el teu vehicle, ha tocat les teves coses i se l'ha emportat. I les opcions de recuperar-lo són mínimes.

L''Associación Empresarial del Seguro' ha elaborat un estudi sobre els robatoris de cotxes a Catalunya, i hi ha algunes dades que criden l'atenció. Per exemple, cada any es roben 12.500 vehicles a Catalunya, i localitats de Barcelona i Badalona són les que acumulen més robatoris de turismes de tot Catalunya en termes absoluts. Més concretament, el 20% dels robatoris de Catalunya es duen a terme a aquestes dues ciutats, però en tot cas, si parlem de probabilitat de sostracció en relació al parc mòbil existent, apareixen les localitats de Sant Adrià del Besòs i La Canonja, a Tarragona, com les més perilloses. A Sant Adrià, per exemple, és tres vegades més probable que us robin el cotxe que a la resta de Catalunya!

Distribució de robatoris de cotxes a Catalunya:Les localitats on hi ha més robatoris de vehicles són Sant Adrià de Besòs, Badia del Vallès, Castelldefels, Badalona, Santa Coloma de Gramenet i Sant Boi de Llobregat. I si parlem de barris de Barcelona, Nou Barris i Sant Andreu són els 'guanyadors' d'aquest rànquing.

Una altra dada per acabar: Catalunya acumula el 13,7% dels robatoris de cotxes de tot l'Estat, més a prop de la Comunitat Valenciana (10,3%) que d'Andalusia (22,4%) o Madrid (28,3%). Però se'n roben més que a Astúries (0,5%) o Balears (0,7%). A més, a Catalunya els cotxes robats són un 20% més barats que els de la resta de l'Estat. Ah! I a Girona i Lleida és on es roben els vehicles de gamma més alta de tot Catalunya. Sigui com sigui, aneu amb ull i tant de bo el vostre vehicle no sigui un dels escollits pels lladregots...

 


 

Últimes notícies

    Publicitat