Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Iaio-tendències: activitats de iaia que estan de moda

Escrit per
Mónica Boixeda
Publicitat

Arriba el fred i instantàniament ens convertim en éssers asocials, animals refluïts en les nostres coves, amagats sota mantes i enfundats en mitjons antilliscants. El pla sofà-peli-manta s’instal·la a les nostres vides com la única opció possible per aquests temps de temperatures glacials.

I mentre milers de hipsters ja ploren perquè han de dir adéu als vermuts a les terrasses de Parlament, n’hi ha un centenar que criden de joia i emoció perquè per fi ha tornat la temporada del ganxet, la mitja i el macramé. Perquè, senyors i senyores, de la mateixa manera que hem recuperat les ulleres de pasta i els pantalons de cintureta alta que portaven les nostres mares als 80, últimament també hem començat a integrar les activitats de iaia dintre del nostre temps de oci. I ara resulta que fer punt de creu mola i molt!

Quines són les activitats de iaia que més triomfen? Com es fan? On es poden aprendre? Vet aquí un llistat de iaio-tendències que ho peten:

Fer ganxet

També anomenat crochet, és la tècnica que utilitza una agulla en forma de ganxo (d’aquí el nom) que pot ser de metall, plàstic o fusta i un o molts cabdells de llana o punt. Pràcticament es pot fer de tot: mantes, bufandes, banyadors, bosses… però el que té més èxit, sens dubte, són els ninos de ganxet. Concretament, se’n diu amigurumi. Des de la Hello Kitty fins als Minions, n’hi ha prou amb aconseguir el patró i tenir una mica de traça. I sobretot, paciència.

Youtube està ple de tutorials, però si el que voleu és aprendre de la manera més tradicional, apunteu-vos a algun dels tallers que organitzen a Duduà o Ifil, per exemple, i no perdeu de vista les botigues especialitzades.

Teixir maxi mante

Derivat del ganxet, aquesta temporada arriba el maxi-tricot, una tendència que està tenint molts fans a Instagram, degut probablement a que és apta per a tothom, tinguis o no tinguis bona mà per les manualitats. De fet no calen ni agulles perquè el teixit és tan gran i tan ample que es pot fer amb els braços. Això sí, el que t’estalvies en agulles t’ho gastes en metres i metres de llana. Si teniu curiositat per aquesta tècnica en auge, feu un cop d’ull a aquest perfil d’Instagram o a aquest altre. O senzillament proveu amb el hashtag #xxlknit i summergiu-vos en el món de les mantes XXL.

Restaurar mobles

No podem negar que Ikea ens ha facilitat la vida a molts, però últimament ha anat creixent una mena de Lliga anti-Ikea que rebutja qualsevol moble que vingui amb manual d’instruccions. Cada vegada són més els qui prefereixen amuntonar 4 palets per auto fabricar-se una taula única (segur?) o rescatar la butaca de l’avi i entapissar-la de nou amb un estampat a la última.

Quan es tracta de restaurar, a ArtCo t’ho posen fàcil: ofereixen cursos regulars de restauració i recuperació de mobles i faciliten tot el material i les eines necessàries.

Llarga vida als mobles antics, robustos i no desmuntables!

Fer macramé

Les polseres són de hippie, però els tapissos… oh, els tapissos de macramé són l’últim crit en decoració moderna-retro-vintage! Només cal mirar a Pinterest per veure que aquest tipus de manualitat ja s’ha fet un lloc en el cor dels amants del Fes-t’ho tu Mateix. Per no parlar dels penjadors de plantes fets amb aquesta mateixa tècnica, que s’han convertit en el recurs preferit a l’hora de decorar terrasses i jardins.

A la Corderia Farrés, botiga de tota la vida, hi trobareu una gran varietat de fils de colors de tots els materials per confeccionar el vostre tapís ideal i resguardar les vostres parets del fred.

Cuinar galetes i cupcakes

No és que sigui cap novetat, però entra dintre del pla d’activitats predilectes per l’hivern i que hem heretat per tradició. Cupcakes, muffins, cookies… les nostres iaies potser no es van preocupar mai de trobar noms tan cool, però és evident que la recepta la dominaven del tot. Barcelona està farcida de pastisseries on trobar les delicatessen més suculentes ben fetes i acabades, però val la pena provar l’experiència de l’elaboració pròpia i enorgullir-se de creacions fetes casa. De cara al Nadal, pot ser bona idea provar un dels tallers que ofereixen a Cookiteca o a Cookiesparadise.

Últimes notícies

    Publicitat