Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Iaios catalans a Instagram: sí als influencers amb boina

Escrit per
Òscar Broc
Publicitat

Cossos turgents a cales mallorquines. Panxes encongides que no deixen escapar ni un microgram de greix. Somriures lletosos. Natges que semblen préssecs. Instagram és una farsa que només deixa entrar la bellesa, ho sabem... Però què passa amb la vellesa? Us heu fixat que a Instagram no hi ha vells? On dimoni són?

Enlloc.

Les gallines velles estan vetades a l’univers profilàctic d’aquesta aplicació. Afortunadament, un creuat 2.0 ha decidit corregir aquesta injustícia amb l’objectiu de donar a la tercera edat una mica de protagonisme a les profunditats d’Instagram. I ho ha fet creant un compte que es diu Iaiusbrutals, un deliri que conté fotos dels “iaius més top dels països catalans”.

El compte és deliciós. La dialèctica cuqui d’Instagram feta miques sota el pes de la decrepitud i l’humor absurd. Perquè Iaiusbrutals és un àlbum de fotos impossible on s’imposen les jaquetes grises de tweed, les faldilles de llana, les boines, els 'crepats' còsmics, els puritos Reig i els bastons. Avis catalans de tota la vida convertits en influencers amb faixa i dentadura postissa. Una genialitat.

I el millor és que els iaios de Iaiusbrutals molen de veritat. El càsting és acurat i no es conforma amb qualsevol vell. Els personatges que hi desfilen són caviar, una mostra fascinant des les diferents tipologies de jubilats de la terra. Tronats, extravagants, fets pols, moderns, vitalistes, pijos, underground, jugant al domino, fent una becaina al metro...

I a aquesta sobredosi d’humor absurd se li afegeixen uns comentaris plens de faltes d’ortografia, escrits en majúscules ofensives i impregnats d’una comicitat simiesca, cruel, però inquietantment divertida: “IAIU RAPERU TORNA A CASERNA A DINAR UNES LLENTIES DESPRÉS D'UN DUR MATÍ A LES BATALLES DE GALLS.” “IAIU REVENTA EL PANTALÓ DESPRÈS DE L'EXPULSIÓ A L'ATMOSFERA D'UN GAS PUDENT DE LA PARRA”.

Ves a saber, potser d’aquí 30 anys acabo sortint jo a Iaiusbrutals, el compte que et vaig descobrir al blog de Time Out un dia de març de 2017.

 

Últimes notícies

    Publicitat