Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Ja s'apropa l'In-Edit

Escrit per
Maria Junyent
Publicitat

El Festival de Cine i Documental Musical Beefeater In-Edit –del 27 d'octubre al 6 de novembre– ja ha presentat un avançament de la programació de la 14ena edició i a la redacció ens hem posat a salivar de mala manera. Entre la vintena de documentals que han avançat (les entrades ja estan a la venda) destaquen obres sobre Morente, Blur, The Stooges, Yo-Yo Ma, Austin City Limits, la música contemporània de l'Àfrica, Ben Webster i Dexter Gordon i la música house a Iran. També sabem que aquesta edició celebra els 40 anys del punk, amb una programació que inclourà conferències i master-classes dedicades a aquest gènere. I aquí uns aperitius d'algunes del catàleg de joies que veurem aquest any:

Gimme Danger: Un documental sobre The Stooges, la banda on va debutar Iggy Pop a finals dels anys 60 i que va marcar els ciments del que més tard es batejaria com a rock alternatiu. Signa la pel·lícula Jim Jarmusch (què més es pot demanar?), que l'ha presentat a l'última edició del Festival de Cannes. Encara no s'ha publicat el tràiler oficial de la cinta, però aquí hi ha un petit extracte.

Omega: Quan a l'any 1996 Enrique Morente i Lagartija Nick van al·liar-se per fer 'Omega' un disc que fusionava flamenc i rock amb lletres de Leonard Cohen i poemes de Federico García Lorca, els va passar el mateix que va viure Camarón amb la publicació de 'La leyenda del tiempo'; un camí de la incomprensió general al culte. José Sánchez-Montes y Gervasio Iglesias, guionista i productor respectivament, retraten aquest episodi de l'obra de Morente, ara que es compleixen 20 anys de la publicació del disc.

Hated: G.G Allin & The Murder Junkies: En el marc de l'homenatge al punk, el festival recupera el documental G.G Allin & The Murder Junkies, el llegendari documental en què Todd Phillips (també director de 'Resacón en las Vegas') va capturar la vida i obra d'un dels músics punk més odiats de la història. Potser el fet que durant els seus concerts s'empastifés de sang i tirés la seva caca al públic hi té alguna cosa a veure.

Fonko: Un ambiciós periple per Àfrica revela les noves músiques d’un continent supervivent: aquesta és la història de com un continent crida, es rebel·la, celebra, riu i lluita a través de la seva música, de Fela Kuti al kuduro. Per prendre nota tota l'estona i per saltar de la butaca. El dirigeixen Göran Olsson, Lamin Daniel Jadama i Lars Lovén.

Raving Iran: Susanne Regina Meures retrata la proesa de fer música house i techno a l'Iran islàmic. La valenta història d'Amoosh i Arash, dos DJ's que decideixen triar la música, la seva passió, abans que la por. La seva vida es sacseja quan els conviden a tocar al festival suís Street Parade.

Últimes notícies

    Publicitat