Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Joan Margarit, millor poeta iberoamericà 2017

Escrit per
Andreu Gomila
Publicitat

El poeta de Sanaüja Joan Margarit s'ha convertit en el primer poeta català (i primer de l'Estat) que obté el premi iberoamericà de poesia Pablo Neruda que, des del 2004, s'atorga a Xile al millor autor d'Amèrica Llatina i la península Ibèrica. Grans poetes com Juan Gelman, Nicanor Parra i José Emilio Pacheco han obtingut el prestigiós guardó.

La raó, segons ha explicat el ministre de cultura xilè, Ernesto Ottono, és per "la qualitat de la seva poesia i la força lírica de la seva llengua catalana". En breu es publicarà una àmplia antologia de la poesia de Margarit a Xile. Tot i que s'ha de dir que tots els llibres de Margarit estan traduïts al castellà a través de la col·lecció Visor de poesia, la més important del món en castellà. Margarit també ha estat molt traduït a l'anglès a càrrec de l'editorial Bloodaxe Books.

La premsa local xilena explica la visita de Margarit a Santiago, on va recitar el poema 'Meditación' de Neruda, en rebre el premi, tot destacant el mestratge del premi Nobel xilè.

Des de 1980, any en què Margarit va deixar de publicar la seva poesia en castellà, el poeta (que ara viu a Sant Just Desvern) escriu només en català i després, ell mateix, es tradueix al castellà.

Aquesta tardor, Proa publicarà un nou llibre del poeta.

Últimes notícies

    Publicitat