Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Kit de supervivència per si et roben a la platja

Escrit per
Erica Aspas
Publicitat

És un dia d'estiu a Barcelona. Per calmar la calor, aneu a una de les platges de la ciutat. Tot va bé. Aconseguiu lloc, l'aigua està neta i porteu amb força dignitat el 'masaje, masaje', la venda del Bambolino i la resta de la fauna de la platja. Però, oh maledicció!, quan sortiu de l'aigua i enfileu cap a la tovallola, ja de lluny, us adoneu que les vostres coses no hi són. No, amb tanta capbussada i llargs no us heu desubicat, és una realitat, us han robat les vostres pertinences.

Qui més qui menys ha passat per aquesta situació, però els turistes són encara un blanc més fàcil pels carteristes i lladres que ronden per les platges a la recerca del botí. Per megafonia ens avisen del perill i ens recomanen tenir-ho tot controlat, els barcelonins ho tenim més que après –tot i que tampoc ens en lliurem– i la Guàrdia Urbana hi patrulla constantment per dissuadir els amics d'allò aliè, però encara hem de patir molts furts cada dia.

Si us passa i us trobeu mig en pilotes, amb la crema solar regalimant-vos pel cos i sense les vostres coses, heu de saber que existeix una bossa de 'supervivència' que us donarà la Guàrdia Urbana un cop féu la denúncia. Hi trobareu unes xancletes, uns pantalons i una samarreta, així com un bitllet de metro/bus per poder tornar a l'hotel o a casa. La iniciativa va començar fa cinc anys i ja s'han repartit unes 40 bosses aquest estiu.

Primer de tot, podreu posar la denúncia allà mateix, o a les guinguetes que la Guàrdia Urbana té als espigons, i en cas de ser estrangers també es posaran en contacte amb el consolat per tramitar un document oficial. Ja que sembla gairebé impossible acabar amb els robatoris, és una forma que la víctima no se senti tan desemparada i que, almenys, torni a l'allotjament amb una mica de dignitat.

I si vosaltres formeu part d'aquest 'privilegiat' grup, potser us alleuja un mica saber que un 40% aproximadament dels objectes robats o perduts es retornen! Això segons dades de la Guàrdia Urbana. Per exemple, al districte de l'Eixample, del 6 de juliol de l'any passat al 7 de juliol d'aquest any es van comptabilitzar 2.400 troballes gestionades i s'han retornat als seus amos 998.

Com és això que diuen? Mal de molts, consol de necis.

Últimes notícies

    Publicitat