Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right La ballarina d'Anthony Lister
Notícies / Art

La ballarina d'Anthony Lister

Anthony Lister
© Maria Dias

Qui coi és Anthony Lister? L'artista australià contemporani de referència reconegut pels seus treballs de 'street art' va ser a Barcelona per presentar la col·lecció de samarretes i dessuadores que ha dissenyat per a Volcom, i va aprofitar el viatge per pintar una paret a Selva de Mar.

 

 

La seva trajectòria comença a Brisbane, d'adolescent i vinculat amb el món del graffiti, i després d'estudiar art, la seva exploració transcendeix les parets i l'art urbà i evoluciona cap a l'escultura i els exercicis amb broze. S'emparenta amb noms com Brett Whiteley, també d'origen australià, i sovint explica que va ser a través d'ell que va arribar a Francis Bacon, i després a Egon Schiele i finalment a George Bridgman. D'alguna forma, tots són presents en els seus dibuixos de tint expressionista, que s'exhibeixen a galeries d'arreu del món.

 

 

© Maria Dias

 

 

 

 

 

 

 

Ha realitzat grans projectes i instal·lacions –a vegades pinta servint-se del roleu–, encàrrecs per editorials com DC, i mostres de més petit format en què explora la seva faceta de dibuixant i pintor, tot inspirant-se pintures icòniques com les ballarines de Degas. Trobareu la seva ballarina a Selva de Mar.

 

 

© Maria Dias

 

 

 

Advertising
Advertising

Comentaris

0 comments