Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

La Barcelona dels anys 80 en 5 vídeos

Escrit per
Andreu Gomila
Publicitat

L'altre dia véiem com era la Barcelona dels anys 80, com era la gent que passejava per la Rambla, els colors vius, les parades de gelats, la poca presència de turistes... I avui us volem mostrar cinc vídeos que van una mica més enllà, i que posen de manifest l'evolució de la ciutat, per bé o per mal (això ho decidireu vosaltres). Tots són fets 100% barcelonins, difícilment extrapolables a altres punts de Catalunya o de l'estat.

1. L'assalt al Banc Central
Va passar el el 23 de maig de 1981, quan almenys onze persones van entrar a la seu bancària, situada al número 23 de la plaça de Catalunya. Encara no se sap del cert què buscaven 'El Rubio' i els seus companys, però el cert és que el presumpte atracament va acabar en el segrest durant 37 hores de més de 300 persones.

2. La detenció del Vaquilla
L'abril de 1984, després de protagonitzar un motí a La Model, Juan José Moreno Cuenca, 'El Vaquilla', va fugar-se i la posterior detenció va ser una de les més sonades de la història recent de Barcelona. El Vaquilla era un quinqui, un noi de l'extraradi que havia començat a delinquir als 11 anys. Va morir el 2003 víctima d'una cirrosi, als 42 anys.

 3. El Último de la Fila
Segurament, estem parlant de la banda barcelonina més popular de l'últim quart del segle XX. Quimi Portet i Manolo García van aparèixer amb aquest nom el 1984 i el 1986 van gravar el seu primer 'hit', 'Insurrección', millor cançó estatal de l'any segons 'Rockdelux'. El 1990, per exemple, van omplir l'Estadi Olímpic. Algun grup d'ara ho faria?

4. L'atemptat de l'Hipercor
A les 16.10 h del 19 de juny de 1987, un cotxe bomba aparcat per ETA al pàrking de l'Hipercor de la Meridana va explotar. Va matar 21 persones i va fer mig centenar de persones en el que és el pitjor atemptat que hem patit a Barcelona.

 5. Barcelona, posa't guapa
El 1986, vam saber que Barcelona organitzaria els Jocs Olímpics de 1992. Aleshores va començar una de les transformacions més bèsties que ha viscut la ciutat. L'Ajuntament va llançar un espot que molta gent recorda. Res a veure, per cert, amb el que es fa ara.

Últimes notícies

    Publicitat