Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

La biblioteca s'actualitza

Escrit per
Maria Junyent
Publicitat

Ja trigava a passar: a partir d'avui, dilluns 8 de juny, la xarxa de biblioteques públiques de Catalunya oferirà préstec de llibres electrònics als seus usuaris. La nova plataforma es diu eBiblio i compta amb una col·lecció inicial de prop de 2000 llibres en català i castellà, de ficció i no ficció, que s'anirà ampliant progressivament. Aquest servei, expliquen, vol garantir la descàrrega legal de continguts, a través d'una plataforma senzilla i oberta als usuaris de les biblioteques. Per utilitzar el nou servei només cal disposar del carnet general d'usuari de les biblioteques, un servei gratuït que es pot demanar a qualsevol biblioteca. Els usuaris disposaran de 21 dies (nou dies menys respecte al préstec de llibres en paper) per llegir qualsevol llibre electrònic.

La lectura de llibres electrònics es pot realitzar per via streaming amb qualsevol navegador. A través de l'aplicació eBiblio Catalunya, disponible per a Android i aviat per a IOS cada usuari es podrà descarregar l’aplicació en cinc dispositius mòbils diferents. Un cop sincronitzats els documents en préstec, es podran llegir sense necessitat de connexió a internet. També es pot fer mitjançant la descàrrega per a ordinadors i lectors de llibres electrònics compatibles amb DRM d'Adobe. Per poder-los llegir s'haurà d'instal·lar l’aplicació gratuïta Adobe Digital Editions i disposar d’un compte Adobe ID. Es podran llegir els llibres, transferir-los o accedir-hi en sis dispositius diferents utilitzant el mateix compte d'Adobe ID.

Aquesta nova adquisició es complementa a l'oferta que les 387 biblioteques públiques de Catalunya ja ofereixen en format físic: prop d’11 milions de llibres, 1,2 milions de documents de fons sonor i 1,3 de fons audiovisual.

Últimes notícies

    Publicitat