Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Galeria Carles Taché
©Maria Dias

La Carles Taché Projects s'estrena amb la fotografia glacial de Fernando Moleres

Escrit per
Eugènia Sendra
Publicitat

La nova galeria Carles Taché, encara en construcció, acull la seva primera exposició: la fotografia de glaceres de Fernando Moleres, una reflexió sobre el desglaç a Groenlàndia i Islàndia que es podrà visitar durant l'agost, serveix per posar el punt final al DOCfield i per estrenar la nova trajectòria de l'espai a la muntanya de Montjuïc.

Carles Taché mostra il·lusionat el local de 1200 metres quadrats ubicat a l'Espai Serrahima, una nau que s'ha remodelat mantenint l'essència arquitectònica de l'antiga fàbrica de cotó i que s'obre diàfana a l'espectador. "M'agrada que l'espai respiri, que sigui obert", diu el galerista, que vol introduir la vegetació a l'espai. Aquí conviuran la Carles Taché Projects (una "continuació" de La Taché, que és on ara exposa Moleres) i la Carles Taché, l'espai principal, dos conceptes diferenciats però interconnectats als quals s'accedirà a través d'un gran hall on el galerista vol exposar escultures de grans dimensions, projectar fotografies i videocreacions. La galeria "mare", amb diferents àmbits, tindrà un espai dedicat a l'obra gràfica i les edicions.

La Carles Taché obrirà a la tardor amb una exposició col·lectiva de la mà d'artistes de la casa, com Sean Scully, Cornelia Parker o Antonine d'Agata, i les noves incorporacions de Michael Joo i Keith Tyson. Per a Taché, la nova trajectòria i el canvi de barri implica buscar sinergies amb els veïns d'Elbulli Foundation –"som veïns, tenim bona relació, i en algunes coses podem coincidir"– i els museus de la muntanya de Montjuïc, amb els quals es pot jugar a ampliar discursos creatius. "El futur passa per convertir Montjuïc en una gran zona de museus", rebla el galerista propòsit del projecte cultural presentat per l'anterior consistori. Sobre el reducte de locals d'aire industrial de l'Espai Serrahima, que en un primer moment es va insinuar que podria acollir més galeries, Taché tampoc dubtes: "Som en el millor lloc, i estaria bé que això fos un espai de creació contemporània, obert als artistes i dissenyadors que treballen la contemporaneïtat".

Últimes notícies

    Publicitat