Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

La Diagonal tindrà terrasses abans de l'estiu

Escrit per
Pau Roca
Publicitat

Hi haurà terrasses a bars i restaurants de la Diagonal. L'Associació Diagonal Barcelona, encarregada de defensar i promoure els interessos dels afiliats a l'avinguda i teixir complicitats amb l'Ajuntament, ha estat una de les implicades en mitjançar amb el consistori per aquest assumpte després de la polèmica amb la nova ordenança que pot afectar a més de 2.000 establiments i a les seves terrasses. Avui es confirma que s'ha trobat una solució, almenys pel que respecta a la Diagonal, per poder oferir un pla de terrasses a la renovada avinguda, que compta ara amb una vorera molt ampla i còmoda per als vianants.

Ignasi Rodríguez, director de l'Associació, ens ha confirmat que tot i ser una gran notícia es tracta "d'una ordenació de mínims, ja que el consistori premia per sobre de tot al ciutadà. Afecta 22 locals de restauració, tot i que n'hi ha dos que no podran tenir terrassa per la seva situació, com McDonald's i el Café & Té Diagonal". Ordenació de mínims vol dir que només es permetrà "una sola filera de taules disposades en mòduls de 1,80 metres, i les taules no podran tenir estufes ni jardineres de cap tipus", ens expliquen des de l'Associació Diagonal. Els bars i restaurants que puguin posar terrassa hauran de recollir cada nit els para-sols, taules i cadires, tot i que l'Ajuntament "ha promès estudiar la proposta de l'Associació de foradar el sol per ancorar-los".

Sembla que abans de la primavera ja podrien haver-hi terrasses funcionant. Es pot dir, doncs, que els establiments de la Diagonal han guanyat una petita guerra a l'Ajuntament amb el farragós tema de les terrasses. Ara caldrà veure com afecta això a la ordenança que de seguir en peu obligaria a retallar o fins i tot tancar moltes terrasses de bars i restaurants de la ciutat.

Últimes notícies

    Publicitat