Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

La Kompanyia del Lliure entra en guaret

Escrit per
Andreu Gomila
Publicitat

No van començar gaire bé, amb aquell experiment frustrat titulat ‘La revolució no serà tuitejada’, però han anat creixent, consolidant-se, fent-se forts i, fins i tot, hi ha algun actor que ha acabat esdevenint una estrella. La Kompanyia del Lliure és, sens dubte, una de les poques coses bones que haurà tret el teatre de la crisi. Una idea, em diuen, de Pau Carrió, que va triar els actors Laura Aubert, Javier Beltrán, Paula Blanco, Pol López, Mima Riera i David Verdaguer, per formar-ne part. I que ha ofert, per exemple, un ‘Enric V’ memorable i un ‘El caballero de Olmedo’ més que decent.

Però tot s’acaba. S’acomiadaran a l’agost, a la Biennal de Venècia, amb l’obra de Lope de Vega. I serà una llàstima, perquè es tracta d’una tropa ben parida, tot i que hi hagi hagut poca feina de companyia al seu voltant. Tot i que no s’hagin equilibrat els rols. Encara que ara quedin més o menys a la intempèrie després d’haver estat l’enveja de la seva generació.

La següent Kompanyia començarà a treballar la temporada 2016/2017 un cop hagin finalitzat els tallers que es desenvoluparan al Lliure a partir del setembre que ve. No es triaran els actors a dit, sinó que es farà un procés ben fet, amb tota la professió jove d’aquest país apte per formar-ne part. Però no ens enganyem: alguns dels sis actors de la tropa sortint són del millor que hi ha ara mateix a Barcelona, comptant joves i no tan joves.

Últimes notícies

    Publicitat