Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

La menstruació, a punt de tenir el seu 'emoji'

Escrit per
Pau Roca
Publicitat

En llegir la notícia que la menstruació pot tenir en breu la seva representació en forma de 'emoji', llegeixo els comentaris següents: "és desagradable"; "no hi ha necessitat de ser tan explícit" o "no li veig la necessitat". Però clar, estaria bé preguntar-li a aquesta gent si l'emoticona del vòmit o el de la caca són molt més desagradables o més necessaris.

L'ONG Pla International ha estat l'encarregada d'activar una campanya per aconseguir que la menstruació tingui el seu logotip en forma de 'emoji' per usar en WhatsApp, Twitter i altres. Després d'una votació pública que ja ha conclòs, les cinc propostes que es van presentar eren les següents:

Després de la votació, l''emoji' guanyador ha estat el tercer. És a dir, el de les calcetes amb les dues gotes enmig, un dibuix molt representatiu de la menstruació, que l'ONG anglesa ha presentat com a proposta oficial al Consorci Unicode, l'organisme oficial que gestiona els emojis a tot el món i que podria acceptar la proposta en els pròxims dies.

Es tracta d'una campanya per trencar el tabú que hi ha sobre el període i normalitzar una situació que afecta totes les dones, que en una vida passaran un total de 8 anys seguits amb la menstruació, si sumem tots els períodes junts. O el que és el mateix, 3.000 dies!

Així doncs, estigueu atents als vostres 'emojis' de WhatsApp o Twitter, ja que en breu podria aparèixer aquest nou i necessari emoticona. #periodemoji!

Últimes notícies

    Publicitat