Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

La millor app del món, catalana!

Escrit per
Pau Roca
Publicitat

Fa pocs dies, en el marc del Mobile World Congress, es va dur a terme el Mobile Premier Awards. És un premi que es dóna a les millors aplicacions mòbils que sortiran i aquest any el premi ha estat per a un català. En Jordi Llonch (junt amb el seu equip) ha creat una aplicació, Sharing Academy, que vol fomentar el reforç i la cooperació en l'aprenentatge mitjançant la transmissió de coneixement específic i del saber fer entre estudiants d'una mateixa universitat. "En poques paraules: classes particulars entre universitaris", ens puntualitza Jordi Llonch. El seu creador ens explica que és una app "on alumnes que han aprovat una assignatura (formadors) transmeten el seu coneixement de manera puntual duent a terme classes particulars a alumnes que tenen problemes amb aquesta assignatura (aspirants)". Els formadors són experts en una àrea específica que exerciran de professors particulars a canvi d'una recompensa econòmica "fixada pel propi formador, així com una recompensa social (sentir-se millor ensenyant a una altra persona, conèixer els companys d'universitat, etc.)".

L'app, que té tots els números de convertir-se en un fenomen, va sorgir d'una experiència personal una mica frustrant que va viure en Jordi. "Em dedicava a l'aviació, era pilot de línia aèria i entre vol i vol em vaig posar a estudiar una nova carrera a distància, el Grau Multimèdia a la UOC. Encara que em considerava un bon estudiant, em vaig trobar amb l'assignatura de Programació que se'm resistia, així que vaig començar a buscar ajuda. Primer vaig acudir al professor de classe, qui em va ajudar dins de la seva disponibilitat de calendari, però necessitava d'un acompanyament més seguit; per això vaig acudir als meus companys, que em van guiar una mica, però no estaven segurs de tot en no haver aprovat aquesta assignatura encara; després en vaig buscar per Google, que em va acabar dirigint a fòrums especialitzats en la temàtica, però no en com ho volia el meu professor. Fins i tot vaig preguntar a amics fins que un d'ells que sabia programació es va estudiar el temari de la meva assignatura per intentar explicar-m'ho... No hi havia manera! Quan trobava algú que sabia sobre el tema, no m'ho sabia ensenyar tal com ho volien a la meva universitat. Després de buscar i buscar, vaig localitzar a un exalumne que havia estudiat exactament el mateix feia un any i em va ajudar tant amb el temari, com amb la forma en què el volien a la meva universitat". I a partir d'aquesta experiència es va decidir a crear Sharing Academy, i sembla que no li ha anat malament.

El premi, de reconeixement mundial, "ha suposat un abans i un després en la curta però intensa vida de Sharing Academy. Un premi que ens ha donat l'empenta necessària per aconseguir convertir-nos en el líder de les classes particulars entre universitaris al nostre país. Després ampliarem altres nivells d'ensenyament i prepararem la internacionalització". Tot i ser un projecte nou és molt probable que es converteixi en una eina imprescindible entre els estudiants, que ara sí, no tindran excusa per trobar qui els ensenyi bé les assignatures de la universitat. A aprovar-ho tot!

Últimes notícies

    Publicitat